חוגגים את פתיחת הבציר ביקב ויתקין בערב טעימות מיוחד במוצ"ש

יקב ויתקין פותח את בציר 2006 ואת שעריו, במוצ"ש הקרוב 9 לספטמבר, בין השעות 18:00-22:00. ייפתחו לטעימה היינות החדשים מבצירים 2004-2005 (וגם כמה יינות עתידיים), ובערב הטעימה יימכרו היינות במחיר מיוחד

יקב ויתקין פותח את בציר 2006 ואת שעריו, במוצ"ש הקרוב 9 לספטמבר, בין השעות 18:00-22:00.
ייפתחו לטעימה היינות החדשים מבצירים 2004-2005 (וגם כמה יינות עתידיים), ובערב הטעימה יימכרו היינות במחיר מיוחד.

היינות שיוצגו לטעימה באירוע פתיחת הבציר ביקב ויתקין:
מסע ישראלי לבן 2005

יין זה (שנקרא עד לבציר 2004 "ויתקין לבן") מיוצר משילוב ענבי ויונייה, פרנץ' קולומבאר וגוורצטראמינר. זהו יין פירותי ורענן המתאים לקיץ הישראלי ולמגוון רחב של מנות.

ויתקין קריניאן 2004
היין עשוי על טהרת ענבי קריניאן מכרם בוגר מאוד באזור זיכרון יעקב. צבעו אודם-שחור עם נימות סגולות. זהו יין מורכב בעל מבנה והאיזון מצויינים וגוף מלא. הטעם המסיים ממושך וחותם בוקה וחך עתירי ארומות עזות וטעמים מורכבים.

ויתקין קברנה פרנק 2004
היין עשוי מקברנה פרנק מהגליל העליון (90%) ופטיט ורדו מהרי ירושליים (10%). צבעו ארגמני-שחור, גופו מלא, והוא מאוזן ובנוי היטב. בבוקה ובחך ניכרים מאפיינים בולטים של הזן כמו פירות שחורים ואדומים, פלפל ירוק, טבק וקפה. הטעם המסיים ממושך והרמוני.

מסע ישראלי אדום 2004 (ויתקין קלאסי 2004)
היין עשוי מ- 40% קברנה סוביניון, 35% סירה, 25% קריניאן
הענבים ליין זה הגיעו מכל חלקי הארץ- גליל עליון, הרי ירושלים וזיכרון יעקוב- בהתאמה.
כל זן בבלנד תורם מאופיו למורכבות של היין: הסירה והקריניאן את הפירותיות והתבלינים, הקברנה סוביניון את העוצמה והמבנה. היין הוא יין פירותי מלווה מושלם למגוון רחב של מנות.

ריזלינג 2005 – בחשיפה ראשונה
יין לבן יבש יוצא דופן המורכב מענבי יוהנסברג ריזלינג. הכרם הנמצא במורדות הרי יהודה, נטוע על אדמה גירנית, והניב יבול מצומצם במיוחד.
התקבל יין לבן יבש, ארומאטי ומדויק, בעל מורכבות ועומק הנתמכים בחומציות פריכה. בשנה הראשונה מאופיין היין בניחוחות פרי הדר טרי,ירוק –ליים, פרחים לבנים ומינראליות.

ויתקין בציר מאוחר 2005 – בחשיפה ראשונה
הרכב זני: ענבי יוהנסברג ריזלינג, ויונייה ופרנץ' קולומברד.
הענבים ,שכ-20% מהם היו נגועים בתופעת הרקב האציל; בוטריטיס סינראה, נבצרו בבציר ידני באמצע חודש נובמבר ברמת הבשלה יוצאת דופן.
תהליך הייצור כלל תסיסה קרה מאד שבסיומה התקבל יין קינוח לבן, בעל עושר של ארומות וטעמים כגון משמש בשל, דבש, פרחים ותבלינים מתוקים.
ויתקין בציר מאוחר הינו יין בעל מורכבות , סמיכות ועומק המאוזנים היטב על ידי חומציות פריכה.

פטיט סירה 2004 – טעימה עתידית מצומצמת
יין זה עשוי מ- 100% ענבי פטיט סירה מאזור הרי ירושלים.
היין בצבע סגול-שחור עמוק ודחוס, בעל גוף מלא, סמיך, מתאפיין בארומות עזות ומורכבות של פירות אדומים-שחורים בשלים, פרחוניות, טבק ומעט תיבול האופייניים לזן זה. ליין סיומת ארוכה ועשירה מאד המשלבת עוצמה, מורכבות ואלגנטיות כאחד.

טעימות חבית של יינות שונים וכן יינות בתהליכי תסיסה ביקב.
בעיצומו של הבציר נמצאים ביקב יינות בתהליכי ייצור, החל מתירוש וכלה ביין המתיישן בחבית. במהלך הארוע יוצעו טעימות מצומצמות מהיינות הללו.


יקב ויתקין
דרך הכפר 68 כפר ויתקין
משק רוטנברג בלוגולובסקי
052-5866655

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר