חלווה – ממתק חורפי עם שפע יתרונות תזונתיים

החלווה הישראלית מיוצרת מטחינת שומשום, הידועה כמזון בריא, מזין ועשיר בוויטמינים ומינרלים, הקיימים לפיכך בחלווה. רבים מגדירים את החלווה כממתק הבריא ביותר וכמזון הבריאות המתוק ביותר

מזג האוויר מתקרר, הטמפרטורות יורדות, והגוף מחפש מקורות אנרגיה זמינים להתענג עליהם, בעיקר מתוקים. החלווה הישראלית נחשבת למזון חורפי ומזוהה בעיקר עם גשם וקור, עוד מהימים בהם ייצרו את החלווה בחורף בלבד ונמנעו מייצורה בקיץ. כיום מאפשרת הטכנולוגיה אריזה מתקדמת אשר שומרת על חלווה מוצקה גם בקיץ, ועדיין אין כמו להתענג על הממתק החורפי בימים הקרים.
בשפע הממתקים כיום, זוכה החלווה ליתרון בשל עושר בטחינה טבעית המיוצרת מזרעי שומשום, אשר מעניקה לה יתרונות בריאותיים.

לפניכם יתרונות החלווה ואופן ייצורה:
החלווה הישראלית מיוצרת מטחינת שומשום, הידועה כמזון בריא, מזין ועשיר בוויטמינים ומינרלים, הקיימים לפיכך בחלווה. רבים מגדירים את החלווה כממתק הבריא ביותר וכמזון הבריאות המתוק ביותר.

 

גרעין השומשום עשיר בחלבון, סידן, ויטמינים מקבוצת B, חומצות אמינו וחומצות שומן בלתי רוויות. חומצות שומן אלה, החיוניות לבריאות האדם, משתייכות לקבוצת אומגה 6 ואומגה 3. הסידן חשוב לבניית העצם. הברזל חשוב לשמירה על רמת ההמוגלובין בדם. השומן הבלתי רווי בשומשום מכיל ויטמין E ואנטי-אוקסידנטים, העוזרים לנקות תוצרי לוואי מזיקים הנוצרים בתהליכי החמצון בגוף.

השומשום הוא אחד הצמחים העתיקים בשירות האדם. ממצאים ארכיאולוגיים הראו שהיה בשימוש לפני יותר מ- 3000 שנה לפני הספירה. הוא צומח בעיקר באזורים סובטרופיים (משני צדי האזור הטרופי). חסינותו לחום וליובש, סייעה בהפצתו.

השומשום גדל בתרמילים, בדומה לאפונה. התרמילים נקצרים ומונחים במקום גבוה. בזכות חום השמש, התרמיל נפתח וזרעי השומשום נערמים על גבי האדמה. הסיסמה מספורי עלי באבא "שומשום היפתח" מציגה את אופן גידולו.

טחינה משומשום מלא היא טחינה שנטחנת עם קליפת הגרעין. היא מרירה מעט, צבעה כהה מכיוון שמרבית המינרלים והוויטמינים מצויים בקליפת הגרעין. היא נהנית מתכולת וויטמינים ומינרלים גדולה משמעותית ומכמות נכבדה של סיבים תזונתיים התורמים לשיפור תהליך העיכול. טחינה משומשום מלא נקראת גם חמאת שומשום.

בחלווה של אחוה יש כ- 50% שומשום טחון. בחלווה אורגנית יש כ- 50% טחינה משומשום מלא. שיטת הייצור הנהוגה במפעל החלווה, זהה כמעט לחלוטין לאופן ייצור החלווה בתחילת המאה הקודמת, קרי, לישה ושקילה ידנית, ולאחר מכן ויסות בתבניות מתאימות.

 

אורטל שפר היא מנהלת אבטחת האיכות בחברת אחוה, יצרנית מוצרי חלווה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929. מוצרי אחוה מיוצרים בכשרות פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.

 

צילום אריה ויסמין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר