חלות לחמניות שום

כשהחלה אפויה וחמה מברישים את חמאת השום על חלקה העליון. מניחים לחמאת השום להיספג ואז מברישים שכבה נוספת

רכיבים

250 גרם קמח לחם לבן

4 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

50 גרם חמאה מומסת

50 גרם חמאה קשה

135 מ"ל מים חמימים

1 כפית שמן

2 שיני שום

פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח בקערה גדולה עם השמרים והסוכר. מוסיפים מלח, מים ואת החמאה המומסת.

מערבבים לבצק ואז לשים 10 דקות נוספות עד קבלת בצק נמתח ורך.

מניחים את הבצק בקערה נקיה ומשומנת.

מכסים במגבת ומניחים במיקום חמים למשך כ- 4 שעות או עד שהבצק הכפיל את גודלו.

לאחר ההתפחה מתחילים לעבד את הבצק על משטח העבודה בטפיחות על מנת לשחרר בועות אוויר.

מחלקים את הבצק ל -22 חלקים שווים – 2 יהוו בסיס לחלה.

מרדדים כל פיסת בצק מה-2 לפיתה שטוחה.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן עליה ממקמים את כדורי הבצק בצורת עץ –  10 כדורים לכל לחם, עם מרחב בין כדור לכדור.

מכסים את שתי החלות במגבת.

מניחים למשך 30 דקות במקום חמים.

אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

בינתיים מקלפים את השום וקוצצים דק.

מחממים את החמאה ומערבבים עם השום והפטרוזיליה.

כשהחלה אפויה וחמה, מברישים את חמאת השום על חלקה העליון.

מניחים לחמאת השום להיספג ואז מברישים שכבה נוספת.

מניחים לחלות להתקרר כמה דקות ומגישים.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה