חומרים:
1 ק"ג קמח אורגני מנופה
30 גר' שמרים טריים
140 גר' חמאה קרה בקוביות + 40 גרם חמאה
150 גר' דבש פרחי בר
2 ביצים
300-350 גר' מים מינרלים קרים
15 גר' מלח דק
400 גר' תפוחי עץ מזן דלישס
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית מוסקט מגורד
אופן ההכנה:
לקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת עם 40 גר' חמאה עד שיתרככו.
לתבל בקינמון ומוסקט ולהוריד מהאש.
להניח להתקרר לטמפרטורת החדר.
לערבב את כל חומרי הבצק: הקמח, המים, השמרים, הביצים והדבש עד להיווצרות בצק אחיד.
להוסיף את החמאה הקרה והמלח ולהמשיך בלישה עוד 5 דקות.
להוסיף את התפוחים וללוש רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.
להתפיח את הבצק מכוסה בניילון, במשך כשעתיים במקום קר.
לחלק את הבצק ל- 4 כדורים. להניח להם לנוח עוד 10 דקות.
ליצור מכל כדור נקניק בצק ארוך ולגלגל כל נקניק סביב עצמו כשבלול.
לתקוע במרכז כל חלה, מקל קינמון.
להתפיח עוד כשעה בערך ולאפות בטמפרטורה 180 מעלות בתנור עם הרבה אדים, עד שהחלות משחימות.
צילום דניאל לילה