מרכיבים ל-6 מנות:
2 כוסות שעועית לבנה
לקציצות:
5 בצלים, קצוצים דק ומטוגנים
350 גרם בשר בקר טחון
8 פרוסות לחם בעובי של כ-2 ס"מ, לאחר שהושרו במים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון חצי עמוק
לשקית האורז:
½ 1 כוסות אורז
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
150 גרם בשר טלה קצוץ דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
½ כפית כורכום
2 כפות שמן
½ 2 כוסות מרק עוף צח
לתבשיל עצמו:
100 גרם שומן אווז מומס או ½ כוס שמן קנולה
1 ק"ג בשר בקר בנתח אחד- מיועד לבישול ארוך
6 תפוחי אדמה קלופים
2 כפות דבש
כורכום
3 עצמות עם מוח
1 שוק אווז מעושנת
6 ביצים
אופן ההכנה:
משרים את השעועית במים שיכסו את הכמות למשך לילה.
לאחר מכן יש לסנן ולשטוף.
להכנת הקציצות:
שמים בקערה מחצית מכמות הבצל המטוגן.
מוסיפים את הבשר הטחון, לחם, פטרוזיליה וביצים.
מתבלים במלח ופלפל.
לשים היטב ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד השחמה משני הצדדים.
להכנת שקית האורז:
מכניסים לשקית "קוקי" את הרכיבים וסוגרים כ-3 ס"מ מפתח השקית.
הכנת התבשיל:
ממיסים בסיר ברזל כבד את שומן האווז (או מחממים את השמן).
מטגנים את נתח הבשר עד השחמה מכל הצדדים.
מוציאים אותו מהסיר.
באותו סיר מטגנים את תפוחי האדמה השלמים עד שישחימו.
מוציאים מהסיר.
מוסיפים את הדבש ויתרת הבצל המטוגן.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את השעועית ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
מניחים במרכז הסיר את הבשר, העצמות ושוק האווז.
מסביבם מכניסים את תפוחי האדמה, שקית האורז, הביצים והקציצות.
מתבלים לפי הטעם, מוסיפים מים שיכסו את הרכיבים ומביאים לרתיחה.
מנקבים חור קטן בשקית האורז.
מעבירים את הסיר לתנור בחום של 85 מעלות, או על פלטה לשבת, למשך 15 שעות.