מתכון ל-6 סועדים
חומרים
1 קילו חצילים רצוי מהזן הארוך
חצי כוס טחינה מוכנה
רבע כוס לימון טרי
4 שיני שום
כפית מלח
מעט שמן זית
מעט פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
מחוררים את החצילים במזלג סביב סביב.
צולים על האש או בתנור כל צד 4-5 דקות.
מסירים מן האש וקולפים מיד תחת מי הברז.
מניחים במסננת עד התקררות.
קוצצים את החצילים בסכין ומועכים בכף.
יוצקים את הטחינה על החצילים בהדרגה ומערבבים.
מוסיפים את הלימון השום וממליחים.
יוצקים מעט שמן זית ומקשטים בפטרוזיליה.