חומרים למנה אחת:
1 חציל בלאדי
2 עגבניות
1 שן שום
3 כפות שמן זית
1 גבעול פטרוזיליה קצוץ
1 גבעול נענע קצוץ
מלח
פלפל
100 גרם גבינת טולום מגוררת
לקישוט: עלי מיקרו סלק
אופן ההכנה:
שורפים את החציל בלאדי על אש גלויה מכל הצדדים עד שהוא חרוך היטב מכל צדדיו. מומלץ לעשות זאת על גבי רשת שמציבים על הכיריים.
מניחים את החציל השרוף בתוך שקית ניילון ל-10 דקות, מוציאים ומקלפים.
בקערית מרסקים את העגבניות ומערבבים אותן עם השום, שמן זית, הפטרוזיליה, הנענע, המלח והפלפל.
הרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת את החציל, עליו יוצקים את רוטב העגבניות ומפזרים את הגבינה המגוררת.
מקשטים בעלי מיקרו סלק ומגישים.
טיפ:
גבינת הטולום היא גבינת עיזים טורקית עזת טעם, המשווקת בשקיקי עור וניתן להשיגה במעדניות ומחלבות מובחרות.
(במידה ומעוניינים בשתי מנות של המנה, מכפילים את המצרכים)