חציל בלאדי

 

חומרים
חציל בלאדי (חציל יותר עגול ומפוספס ללא מרירות וחריפות של חציל רגיל)

עבור המילוי משתמשים בגבינת עיזים או גבינת סנט מור, פורמג’, פרמזן, פטה עיזים עליהם מוספים עלי בזיליקום טריים.

אופן ההכנה
שוטפים היטב את החציל מייבשים וקולים על הגריל עד שהחציל רך ומתחיל להיפתח מעצמו, מורידים מהאש ומחכים שיתקרר.

מניחים במסננת כדי שהנווזלים ייצאו. את החומרים למילוי מכניסים למעבד מזון, טוחנים היטב.

מוסיפים מעט שמנת מתוקה ומערבבים שוב.

אחרי שהחציל התקרר, פותחים אותו באמצע בעזרת האצבע ויוצרים חריץ שבתוכו ממלאים את תערובת הגבינות.

את החציל מעלים על הגז או על הגריל ל 6-7 דקות עד שהגבינה מותכת מורידים מהאש, מפזרים פרמזן מגורדת ואגוזי מלך ומכניסים לדקה נוספת לתנור שחומם מראש.

מגישים עם טחינה יוגורט (טחינה שמוהלים ביוגורט עיזים במקום מים)

מוסיפים נגיעה קלה של פסטו שנותנת ארומה מיוחדת למנה.

מתוך פסטיבל “שף תאכל” הראשון בשרון 5-11/2/06






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה