ל- 4-6 סועדים
חומרים:
2 חצילים יפים עם מעט גרעינים
חומרים לרוטב: 4 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 כפות רוטב סויה
3 כפות יין לבן יבש
2 כפות חומץ
מלח פלפל
2 כפיות סוכר
פלפל חריף יבש טחון (לא חובה)
1 בצל ירוק קצוץ
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
קולפים את החצילים, וחוצים לשניים לאורך החציל.
מניחים את החצילים בכלי אידוי ומאדים כ- 20 דקות. מוציאים את החצילים ומניחים להם להתקרר.
חותכים את חצאי החציל לרוחבם לשלושה חלקים, וכל חלק לאורכו לרצועות ברוחב של 1.5 – 2 ס"מ, ומסדרים על צלחת.
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
מפזרים עם כף את הרוטב באופן שווה על החצילים, בוזקים בצל ירוק קצוץ זולפים על הכל שמן שומשום.
ממתינים 20 דקות ומגישים.