חציל מאודה בסויה

 

ל- 4-6 סועדים

חומרים:
2 חצילים יפים עם מעט גרעינים

חומרים לרוטב: 4 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 כפות רוטב סויה
3 כפות יין לבן יבש
2 כפות חומץ
מלח פלפל
2 כפיות סוכר
פלפל חריף יבש טחון (לא חובה)
1 בצל ירוק קצוץ
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
קולפים את החצילים, וחוצים לשניים לאורך החציל.
מניחים את החצילים בכלי אידוי ומאדים כ- 20 דקות. מוציאים את החצילים ומניחים להם להתקרר.
חותכים את חצאי החציל לרוחבם לשלושה חלקים, וכל חלק לאורכו לרצועות ברוחב של 1.5 – 2 ס"מ, ומסדרים על צלחת.
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
מפזרים עם כף את הרוטב באופן שווה על החצילים, בוזקים בצל ירוק קצוץ זולפים על הכל שמן שומשום.
ממתינים 20 דקות ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה