טאקו עם חזה עוף ושעועית אדומה מצרכים

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון דרום אמריקאי לארוחת טאקו שהמשתתפים לא ישכחו אותה. הם ירכיבו לעצמם את המנה ויחד עם קנקן טקילה או אלכוהול אחר זו תהיה חגיגה שלמה

הגישו את רכיבי הטאקו לשולחן: תבשיל העוף, תבשיל השעועית, גווקמולי, כוסברה קצוצה, ותנו לסועדים להרכיב את המנה בעצמם

רכיבים

טורטייה מקמח תירס (4-5 לכל סועד)

400 גר' חזה עוף

300 גר' פולי שעועית אדומה (קפואה או מקופסת שימורים)

2 אבוקדו גדולים

1 קופסה עגבניות מרוסקות דק

1/2-2 בצלים אדומים

4 שיני שום קלופות

2 ליים

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

2 כפות סילאן

זר כוסברה טרייה

פפריקה מתוקה

כמון

אופן ההכנה

התחילו בתבשיל העוף

הקפיצו ½ בצל קצוץ דק על מחבת עם מעט שמן.

חתכו את חזה העוף לנתחים דקים.

כאשר הבצל מזהיב הוסיפו למחבת וטבלו בפפריקה, מלח ופלפל.

הפכו את הנתחים עד קבלת גוון זהוב משני הצדדים.

הורידו מהכיריים.

המשיכו עם תבשיל השעועית

שטפו את פולי השעועית בזהירות וסננו.

טגנו ½ בצל בסיר עם שמן עד הזהבה.

קצצו והוסיפו את 4 שיני השום והצ'ילי.

ערבבו עד ריכוך המרכיבים.

הוסיפו את רוטב העגבניות, סילאן, מלח, כמון ופפריקה לפי הטעם.

ערבבו עד קבלת תערובת אחידה וצמצום נוזלים חלקי.

הוסיפו  את השעועית ובשלו עם מכסה סגור עם פתח צר להוצאת אדים במשך 15 דקות  או עד שהשעועית רכה ונימוחה.

(ניתן להוסיף מים רותחים במידה והנוזלים התאדו לפני ריכוך מלא של השעועית).

ועכשיו הכנת הרכיבים הטריים

חתכו בצל שלם וקצצו.

קלפו את האבוקדו.

ניתן להגיש אותם פרוסים או כממרח גוואקמולי:

טחנו יחד בתוספת מעט שמן, מלח, וליים.

חממו את הטורטיות על מחבת משומנת במשך כדקה על כל צד.

הגשה

הגישו את רכיבי הטאקו לשולחן

תבשיל העוף, תבשיל השעועית, גווקמולי, כוסברה קצוצה.

תנו לסועדים להרכיב את המנה בעצמם.

מתכונים נוספים תמצאו בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה