טארט תפוחים בקרמל ודבש

 

12 יחידות

החומרים
1 חבילה (1 ק”ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא “מעדנות”, מופשר לפי ההוראות על האריזה.
1/2 1 ק”ג תפוחי עץ מזן גראנד סמית, מגולענים, קלופים וחתוכים לשמיניות לאורכם.
1 כוס סוכר חום
1 כף חמאה או מחמאה
2 כפות דבש
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים וקלויים
50 גרם שקדים קלופים, פרוסים וקלויים

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות) מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מחממים במחבת גדולה את הסוכר עד שנמס ומתחיל להזהיב בקצוות. מוסיפים את החמאה, אגוזי המלך, השקדים והדבש.

מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ- 10-12 דקות תוך כדי ערבוב קל, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים לטמפרטורת החדר.

פורשים את הבצק על משטח עבודה. בעזרת קערית בקוטר 10-12 ס”מ קורצים 10 עיגולים. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האפייה.

מסדרים את תערובת התפוחים, האגוזים והשקדים בעיגול על פני הבצק. משאירים שוליים ברוחב 1 ס”מ. יוצקים מעל כל עיגול כפית מהרוטב שנשאר בקערה. אופים כ- 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מגישים טרי וחם.

טיפ: בכל מתכון מבצק עלים ניתן להחליף את הבצק בבצק עלים עם קמח מלא. אין צורך לשנות דבר בהוראות ההכנה של המתכון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה