טוּל – חגיגת טעמים בכליל שבגליל

הלחם החם נאפה בטאבון, העגבניות הממולאות עוברות בו צלייה מהירה – רק עד שגבינת העיזים נמסה למחצה, ומצטרפות למתאבנים מרעננים של סביצ'ת דג ים ומרכיבים ים תיכוניים קלסאיים היוצרים טעמים עדינים ומדויקים

טל וניר ניהלו מסעדות בשנים האחרונות, טל (מ"אל'טול") בישלה והגישה שנים תבשילי קדרה, ואילו ניר (מ"ארוחה גלילית") הוא טאבּוּנאי רב ניסיון.

יחד הם פתחו את "טול"- חלומם המשותף לאחר ש"אימצו" את הטאבון הישן של אופה הכפר, התאימו אותו לצרכיהם, והפכו אותו לליבה הקולינרי של מסעדתם בכליל.

שניהם אומרים כי האפשרויות בגליל התרחבו, "אין מדובר פה במסעדה מזרחית וגם לא במסעדת שף שהוזזה מתל-אביב צפונה, מדובר בבישול מקומי וחכם  במיטבו", אומרת טל.

הלחם החם נאפה בטאבון, העגבניות הממולאות עוברות בו צלייה מהירה – רק עד שגבינת העיזים נמסה למחצה, ומצטרפות למתאבנים מרעננים של סביצ'ת דג ים ומרכיבים ים תיכוניים קלסאיים היוצרים טעמים עדינים ומדויקים.

המנות העיקריות כוללות צוואר טלה ממולא ואוסבוקו בקר, שבילו את הלילה בחום מתון וממושך בחלל הטאבון.
חרבות בשרים ענקיות עוברות שילוב של צלייה ועישון קל על מתקן מסתובב.
אוהבי הדגים והצמחונים נהנים ממנות טאבון המשתנות בהתאם לעונה.
גם בקינוחים הטאבון מוכיח את עצמו עם קרמבל פירות העונה, אגסים אפויים ביין, ועוד קינוחים קרים.

בימי החורף הנטייה היא לשבת בפנים, ליד אח עצים מבוערת, בקיץ, מומלץ בהחלט לשבת בחוץ, במרפסת רחבת הידיים.

המסעדה פתוחה בימים חמישי, שישי ושבת, וכן בחגים וימי חול המועד, מ- 13:00  עד אחרון הסועדים. מוצע להזמין מקומות.

טול
כליל –  גליל מערבי
להזמנות: ניר, טל. 054-4794472, 04-9562468

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר