400 גרם פילה טונה אדומה = 5 מנות
המנה מורכבת ממספר מתכונים שמרכיבים את המנה הסופית
1. סלט פילפלים קלויים
2. תערובת תבלינים
3. וינגרט ג'ינג'ר דורות
סלט פילפלים קלויים
צורבים 5 פלפלים אדומים על אש גלויה קולפים וחותכים למלבנים בגודל 3 ס"מ * 6 ס"מ
מתבלים ע"פ טעם אישי בחומץ שרי, מלח ופלפל.
ניתן להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ לטבעות.
תערובת תבלינים לטונה צרובה
חצי כפית זרעי אניס
כף מלח ים
1 כפית גרגרי כוסברה כתושים
חצי כפית כמון
18 גרם פלפל שחור גרוס
וינגרט ג'ינג'ר דורות
2 קוביות שום דורות
4 קוביית ג'ינג'ר דורות
4 קוביות כוסברה דורות
1 כוס שמן שומשום, או שמן אגוזים (או שמן קנולה)
קורט מלח
צרור עלי בצל ירוק חתוך לטבעות
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ שרי
1 כף צ'ילי קצוץ
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לשמן.
במקביל מחממים את השמן
ברגע שהשמן רותח שופכים על המוצרים מערבבים ומקררים.
הרכבת המנה
בצלחת עמוקה מניחים כף של סלט פלפלים עליו מניחים את פרוסות הטונה זולפים מעל וינגרט ג'ינג'ר, ומקשטים בעלי כוסברה ירוקים.