טועמים ונהנים עם יקב דלתון

יקב דלתון נמצא במגמה חיובית של שדרוג, הנותנת את אותותיה ביינות החדשים של היקב. ניכר כי ביקב קשובים לתחושות הציבור, ומנסים בכל עת וגם מצליחים לקלוע לטעמו

בית אוריאל שוכן ברחוב אוריאל אקוסטה; רחוב לא מושקע של שכונות דרום תל אביב הישנות. רחוב צר שצידי שפת מדרכותיו מסומנים כחול לבן, ואתה חושב שהפקח של העירייה עדיין עוד לא למד את הדרך לשם, אך מגלה מאוחר יותר שהמחשבה האווילית הזו עלתה לך ב- 100 שקלים של קנס על חניה אסורה.

ברחוב זה, בבית מספר 27, יש מבנה שהפנים המהמם שלו, העיצוב והאווירה, יפתיעו אתכם קשות. גינה פנימית מקורה, סלון, חללים ריקים, פינות ישיבה, חדר יין, פינת קפה, פינת אוכל, וכל מיני פיצי'פקעס ושמונצאס שיוצרים יחד משהו של פעם, משהו עם תחושת חמימות העולה מהאח הבוערת, התאורה העמומה הריהוט הכבד, התמונות, הפסלים והחפצים.
ולתוך כל אלה יצקו האנשים הנפלאים של יקב דלתון אירוע ייחודי ומיוחד, שתכליתו אחת: ליצור חשיפה ומקרוב ליינות חדשים ולבצירים חדשים לקהל יעד שהיה מורכב כמעט כולו ממסעדנים וסוחרי יין וקומץ עיתונאים, שכולם הגיעו לקחת חלק בשמחת יקב דלתון.

כיבוד עשיר של גבינות איכותיות, תות שדה, אננס, קיווי, תמרים, מלון, אגס, ענבים, לחם בייתי משובץ אגוזי מלך, פנכות שמן זית, וגם פינת קפה כשעל הבר מגשיות עם אגוזים ברזילאים, ליוו את האירוע, שכותרתו ומהותו "טועמים ונהנים".

נעמה מועלם, ייננית היקב נצר למשפחה בעלת קשרים לתעשיית היין, בוגרת אוניברסיטת אדלייד שבאוסטרליה עם ניסיון נרחב ונרכש מעבודה ביקבים בקליפורניה ואוסטרליה, נושאת על גבה את תכלית היצירה ביקב. והמגוון כאן הוא בהחלט עשיר, החל מסדרת כנען עד לסדרת הריזרב.

אפתח ואומר, וזו דעתי האישית: יקב דלתון נמצא במגמה חיובית של שדרוג, הנותנת את אותותיה ביינות החדשים של היקב. ניכר כי ביקב קשובים לתחושות הציבור, ומנסים בכל עת וגם מצליחים לקלוע לטעמו.

ויונייה ריזרב 2006 – טרם יצא לשיווק – יין של קיץ, רענן, עשיר ופירותי, קל ונעים לשתייה. ניחוח הפרי עולה באף, משלב פרי אפרסק לבן, ודבש וקרמל יין כייפי לשתיה עכשווית, עם איזון מצוין וסיומת ארוכה. ענבי הויונייה מגיעים מכרם בגובה 750 מטר. הענבים נבצרו בשבוע האחרון של חודש אוגוסט. 4 חודשי התיישנות העמיקו את טעמי וניחוחות הדבש.

שרדונה ריזרב 2006 – טרם יצא לשיווק – יין בעל ניחוח פרי מורגש, ניחוחות אשכולית אדומה ומשמש ומעט דבש וקרמל המגיע מעץ החבית. היין עשוי ענבי שרדונה של היקב מכרמים הנמצאים ברמת דלתון, בגובה בין 770-850 מטר מעל פני הים. חלק מהכרמים ניטעו בין ,1984-1996 מכרם בן זמרה ועד לכרם ספסופה. צפון עד דרום. היין שהה בחלקו 5 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות תוך כדי תהליך ייצורו, ואילו חלקו האחר במיכלי נירוסטה, במטרה ליצור משוואה נכונה בין פרי לעץ שלא יאפיל על הפרי. היין שנוצר עשיר בטעמים.

רוזה 2006 – טרם יצא לשיווק – יין חצי יבש, עדיין מעקצץ את הלשון בנימה מוגזת קלות. ניחוח עלי ורדים, מעט פלפל ירוק ותות שדה. חומציות נעימה ומתקתקות מדומה.זהו יין של קיץ. היין מיוצר מ-95% ענבי קברנה סוביניון, 5% ענבי מרלו שנתנו יין מרענן, פירותי בעל צבע ורדרד. הגישו אותו צונן ליד גבינות שמנות או פאטה כבד, ויש לכם ארוחת קיץ מושלמת.

ברברה 2005 – צבע היין בורדו כהה מרשים ביותר, המייצג היטב את הזן, ניחוח פרחים, מי ורדים ופטל. גוף בינוני, טאנינים רכים, חומציות גבוהה ומרעננת, וסיומת ארוכה ומפתה. הענבים מגיעים מכרם על מורדות הר מירון. גובה הכרמים 750 מטר מעל פני הים, והם פונים למזרח.
10 חודשים התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי בנות שנה ושנתיים.

זינפנדל 2005 – יין בעל טאנינים מוצקים וגוף מלא וכבד. באף שזיף ופטל וניל וקינמון. בפה היין נותן תחושה קטיפתית ומרקם בעל מתיקות מדומה. צבעו סגול כהה, נוטה לשחור אטום. היין מרוכז, וניכר כי הצבע מוצה בו עד תום. 12 חודשי התיישנות בחביות עץ אמריקאיות חדשות. השהות בחבית הוסיפה עשן חריכה ברקע ווניל. ראוי לציין את התווית החדשה והמרשימה שעל הבקבוק.

עלמה 2005 – טעימת חבית – זהו יין העשוי בלנד של 65% ענבי קברנה סוביניון ו- 35% ענבי מרלו. הענבים ליין מגיעים מארבע חלקות שונות. כל חלקה הניבה ענבים שנבצרו בנפרד והותססו בנפרד. לאחר התסיסות עורבבו היינות ליין אחד, והועברו להמשך התיישנות לחביות עץ אלון צרפתי. היין, כאמור, נמצא עדיין בחביות, שם ישהה לפחות עד לסתיו. צבעו אדום עשיר. בפה הטאנינים עדיין צעירים, אם כי גוף היין מתחיל להתגבש לבינוני עד מלא. באף פירות יבשים, ציפורן ושזיף. מסתמן כאן יין בעל פוטנציאל ראוי שמסמן את הבאות, ולטעמי יש למה לצפות.

מרלו כרם מירון 2005 – טעימת חבית – באף ריח אקליפטוס, קסיס ומנטוליות מורגשת. טאנינים רכים. הענבים מגיעים מכרם מירון הנמצא בגובה 720 מטר מעל פני הים. היין המופק מענבים אלה שומר על אופיו הייחודי, שנה אחר שנה, ולפיכך ביקב נתקבלה החלטה לייצר ממנו יין מכרם יחידני SINGLE VINEYARD . היין שוהה בחביות עץ אלון צרפתי בנות שנה ושנתיים להתיישנות. טרם החליטו ביקב עוד לכמה זמן. היין פירותי, בעל אופי עדין של מרלו עם מרקם קטיפתי. הסיומת ארוכה ומושכת.

סירה ריזרב 2005 – טעימת חבית – יין כהה בעל צבע כמעט שחור כשל דיו. באף ניחוחות אדמה ועלים יבשים, תבלינים ופלפל שחור. בפה היין עגול נעים קטיפתי ורך. הענבים ליין הם ענבי זן השיראז הגדלים בכרם בן זמרה בגובה 740 מטר. היין רענן ופירותי, ובצבעו ניכר כי מיצוי הצבע שבוצע היה מירבי. היין הועבר לחביות עץ אלון צרפתי, ברובן חדשות, לשלב ההתיישנות. לאחר כ-12 חודש הוסיפו ליין 10% ענבי ויונייה לבלנד. היין נמצא עדיין בחביות, וביקב מעריכים כי ייצא בחודשים הקרובים לשיווק.
היין שטעמתי ערב מאד לחכי, ובהחלט יש לכם, לדעתי, למה לחכות.

שווה לכם לבקר באופן עצמאי ביקב דלתון. לכו ליהנות מהמראות, הניחוחות והטעמים וההיצע הרב שיש ליקב להטעים לכם במגוון יינותיו. עשו זאת באופן בלתי אמצעי.
ביקב ישמחו מאד לארח אתכם בתיאום מוקדם. כאן יסבירו לכם באופן אישי את תהליך עשיית היין כפי שהוא ייפרש לנגד עיניכם.
אחרי הסיור במקום, תטעמו טעימה מקיפה של יינות היקב ומעדנים מקומיים אחרים. יחידים מוזמנים לבקר בל עת במשך שעות הפתיחה. לקבוצות של 10 איש ומעלה ניתן לארגן חבילת אטרקטיבית שתכלול סיור וגם ארוחה קלה.


יקב דלתון
פארק תעשיה דלתון
טל. 04-6987683
מרכז המבקרים: ימים א-ה, 10-16
שישי, 10-13

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר