ט"ו בשבט ירוק ומרענן במסעדות

הנה תופעה חדשה: גם ט"ו בשבט הופך לתאריך יעד של המסעדות, למרות שזה יום עבודה רגיל. מה עושים? מציעים מאכלים ומשקעות המבטאים בריאות, ירוק וטוב. בתיאבון

ספייסי ט"ו בשבט ב- 1868
שף יענקל'ה תורג'מן, שיונק את אהבתו לאוכל מחומרי הגלם הירושלמים וממסעדות גורמה בעולם יצר תערובת שמחברת בין כל טוב האדמה לתבליני העולם.
"ספייסי נאטס", תערובת של אגוזים, בוטנים, שקדים , גרעיני דלעת וחמנייה בתיבול צ'ילי, סצ'ואן, תמרינדי ופלפל שחור, שמעניקים חמצמצת וחריפות עדינה, תחולק לכל מי שיבוא לסעוד ב- 1868 הירושלמית בט"ו בשבט, יום חמישי  20 בינואר.

שבוע של אטרקציות ופעילויות לט"ו בשבט במסעדת Adama בזיכרון יעקב
במסעדת Adama בזיכרון יעקב רואים בט"ו בשבט הזדמנות לצאת מ- 16 עד 22 בינואר בשבוע של חגיגות הכוללות שת"פ עם קק"ל ואפשרות לתרום למען שיקום יערות הכרמל – כאשר רפי ודגנית בעלי המקום מתחייבים להכפיל את התרומה, סיור נטיעת בזיכרון יעקב ושכונותיה שבסיומו תחכה ארוחה במסעדה (עם מנות מיוחדות לילדים), הזמנה לשתילת תבלינים בגינה העוטפת את המסעדה, תפריט חגיגי עם ספיישלים על טהרת הפירות יבשים, לצד הרצאה בנושא גינון אורגני.
תפריט ט"ו בשבט נותן כבוד לפירות יבשים:
ניוקי עם עגבניות צלויות, רוטב עגבניות, זיתים שחורים וחמאת פיסטוקים (49 ₪) 
קנלוני עבודת יד במילוי גבינת עיזים ותרד עם אגוזים ,אפוי ברוטב סיציליאני עם קשקבל (59 ₪)
סלט עוף צלוי עם איולי נענע,עלי בייבי צעירים, מנגו, ענבים ושקדים (46 ₪) 
טורטליני במילוי ירקות שורש, גבינת רוקפור ואגוזים ברוטב חמאת מרווה ופיסטוקים (65 ₪) 
פילה בקר עם גרטן תפו"א ובטטה ברוטב דמיגלס, טרגון וחמאת אגוזי לוז (122 ₪)
קינוחים: קוקטייל חמוציות  קרם ברולה וניל ואגוזי לוז, וקוביות שוקולד עם פיסטוק (32-36 ₪ )
ADAMA בקתה קולינרית, מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין זיכרון יעקב, www.adama-bc.co.il, טל. 054-4315094, 04-6293183

יריד האוכל בדיזנגוף סנטר חוגג את ט"ו בשבט
לרגל ט"ו בשבט יציעו דוכני יריד האוכל בדיזנגוף סנטר בסוף השבוע של החג (20-21/1), מבחר מנות חגיגיות ממקומות שונים בעולם המשלבות מגוון רחב של פירות יבשים, ביניהם צימוקים, שזיפים, חבושים, משמשים, תאנים.
בין המנות המוצעות:
סבג'י פירות יבשים בסגנון הודי – ירקות בקארי עם פירות יבשים.
חורשת בה אלו – תבשיל חבושים עם פירות יבשים, בסגנון פרסי.
אשפלו עם פירות יבשים – תבשיל אורז עם עוף בסגנון בוכרי.
תבשיל קדרה עם חבושים ושזיפים שחורים בסגנון גרוזיני.
עלי גפן עם תערובת פירות יבשים אורז וסילאן בסגנון עיראקי.
שוקיים בשזיפים בסגנון מרוקאי.
בנוסף מבחר מאפים חגיגיים עם פירות יבשים: קיורטוש הונגרי עם צימוקים, לחמים מיוחדים עם פירות יבשים, ודוכן פירות יבשים.
יריד האוכל פועל בדיזנגוף סנטר מדי שבוע: חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-16:00

ט"ו בשבט באמיליה
אמיליה, הביסטרו התל אביבי בדיזינגוף, משיק לכבוד ט"ו בשבט, יום חמישי 20 בינואר, סדרת מיצי פירות טריים ובריאים:
מיץ תפוחים ושומר – 16 ₪
מיץ סלק, תפוז, תפוח וג'ינג'ר – 16 ₪
מיץ גזר, סלרי ואגס – 16 ₪
אמיליה, דיזינגוף 88 פינת בר כוכבא, תל אביב
טל. 03-5283888

חגיגת ט"ו בשבט בחנדל'ה גבעת חן
במהלך כל השבוע של ט"ו בשבט, מיום ראשון 16 בינואר עד שבת 22 בינואר, יגישו בחנדל'ה ארוחת בוקר זוגית בריאה, שכולה מחווה לאוצרות שגדלים בסביבה: חביתה לבחירה, גבינות עם אגוזים ושקדים, גרנולה, דבש, פירות העונה, לחם תאנים ומשמש, פירות יבשים, מיץ טבעי וקפה. לקינוח יוגש יוגורט פירות יבשים.
מחיר הארוחה לזוג 100 ₪, ומתוך כל ארוחה זוגית ייתרמו 15 ₪ לנטיעת עצים לשיקום יערות הכרמל.
חנדל'ה, מושב גבעת חן (צמוד לרעננה), טל. 09-7603647 
א-ד: 9:00 – 24:00, ה – 9:00 – 1:00, ו: 8:30 – 1:00, ושבת מ: 9:00 – 1:00.

משק ברזילי  – מסעדה צמחונית: סדנת בישול חווייתית לט"ו בשבט
"משק ברזילי" היא מסעדה צמחונית-אורגנית המתמחה בבישול בריא ומלא, הממוקמת במשק חקלאי במושב ירקונה הסמוך להוד השרון. תפריט המסעדה מושתת על ירקות ופירות אורגניים הגדלים בשדה ובמטע הסמוכים למסעדה.
לקראת ט"ו בשבט מציעה "משק ברזילי" סדנת RAW FOOD . בהנחיית שלי לרון שפית המסעדה (19/1/11 ט"ו בשבט) – מתחילה בסיור בגינה, קטיף ונטיעות לכבוד ט"ו בשבט, הסבר קצר על חקלאות אורגנית לאחריו נכנסים למטבח ומתחילים להכין RAW FOOD בריא יותר ומזין יותר: לקט הגינה: סלטי עלים, שימוש בעלים מיוחדים לתיבול, סלט תרד, קרפצ'ו ירקות שורש, מאכלים עם עדשים מונבטות, מטעמים עם פירות יבשים.
סדנא אינטימית עד 15 אנשים. התכנסות ב- 17:00. 250 ₪ למבוגר. ילד: 350 ₪
משק ברזילי, בכניסה למושב ירקונה, הוד השרון. טל. 09-7453935

ב"ביאלה" מציגים תפריט מכה שורשים לט"ו בשבט: טאפאסצים
רון ביאלה, שף ביסטרו "ביאלה", מכין לכבוד ט"ו בשבט מנות קטנות מבוססות על חומר גלם מיוחד וחשוב – עצים.
התפריט הירוק מספק חגיגה של טעמים המגיעים ממיטב העצים בטבע: במבוק, אורן, אקליפטוס. בתפריט: כבד עוף במייפל צימוקים ותרד, סלמון מיסו בעישון ענפי אורן, כבד קצוץ עם ריבת בצל חרובים וצ'ילי, לחם קלוי עם גבינת מנצ'גו ועלי הדר כבושים בחומץ חרז, פרגית בלימון ודבש אקליפטוסים, ברוקולי ונצרי במבוק בוינגרט חומץ אורז, ניסואזון טונה אדומה ולבבות דקל.
התפריט יוגש במהלך כל שבוע ט"ו בשבט, מיום ראשון 16 בינואר עד שבת 22 בינואר.
כל טאפאס 18 ש"ח. 6 טאפאסים ב- 93 ש"ח.
biala רחוב הארבעה 14 ת"א, טל. פקס: 03-6240996

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר