טרטר לברק עם ויניגרט סלק מוחמץ וצנוניות כבושות באוזו

חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם מציעה מתכון שמאזן בין מתיקות, חמיצות ומליחות מתוך ספר המתכונים חגיגה של אוכל טוב. מחיר הספר שניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם ב-49 ₪

קוצצים את הפילטים דק מאוד ומעבירים לקערה בינונית. מערבבים עם בצל לבן וירוק, פטרוזיליה, שמיר וקליפת לימון. צילום רונן מנגן
קוצצים את הפילטים דק מאוד ומעבירים לקערה בינונית. מערבבים עם בצל לבן וירוק, פטרוזיליה, שמיר וקליפת לימון. צילום רונן מנגן

חומרים ל-6-8 מנות

4 פילטים (כ-500 גרם סך הכל) של לברק ללא עור (אפשר גם דניס, בס או מוסר ים)

1/2 בצל לבן קצוץ דק

2 כפות בצל ירוק פרוס דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כפית שמיר קצוץ דק

קליפה מגוררת מלימון אחד

מלח ופלפל שחור גרוס

לצנוניות הכבושות

6 צנוניות קטנות פרוסות דק מאוד

4 כפות אוזו כמו Plomari

1 כף גדושה סוכר

קורט מלח

לוויניגרט סלק

6 פרוסות סלק מוחמץ כמו של Polan קצוצות דק

מיץ מלימון אחד

1 שן שום כתושה

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

צילום רונן מנגן
צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

כובשים צנוניות

מערבבים בקערה קטנה צנוניות, אוזו, סוכר ומלח.

משרים במקרר כשעה ועד לילה.

מכינים ויניגרט סלק

מערבבים בקערה סלק, מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית, מלח ופלפל עד קבלת רוטב אחיד.

הוויניגרט יישמר במקרר עד ארבעה ימים.

מרכיבים את המנה

קוצצים את הפילטים דק מאוד ומעבירים לקערה בינונית.

מערבבים עם בצל לבן וירוק, פטרוזיליה, שמיר וקליפת לימון.

מתבלים במלח ופלפל.

הגשה

עורמים את הטרטר בצלחת הגשה גדולה.

מפזרים מעל צנוניות כבושות.

יוצקים את הוויניגרט ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה