בקצה הצפוני של רחוב דיזנגוף, היכן שבשנים רחוקות שכנה לה מסעדת "לה קסרול" האגדית של הנרי (צבי) זילברשטיין, ובהמשך "המסבאה" של יענקלה טל; שוכנת לה מסעדת יאקוזה של רוני שטרן – מסעדן ותיק, המוכר היטב לתושבי השרון ממסעדת סן-שן הכפר סבאית, בה היה שותף.
אולם המסעדה דו מפלסי, ריהוט חום ונוח, קירות עם ריפוד אקוסטי, ובסך הכל אווירה נעימה, שרק המוזיקה דורשת התאמה, ויציאה מרוק–פופ שנות ה- 60-80.
כל יום, בין 18.00-12.00, מוגשות ביאקוזה ארוחות עסקיות כדאיות ביותר, בטווח מחירים בין 42 ₪ ל- 79 ₪ (בשבת 79-58 ₪ לאותן ארוחות): ארוחה תאילנדית סינית, ארוחת סטייק אנטריקוט, ארוחה יפנית, ארוחה יפנית תאילנדית, או ארוחה צמחונית.
שמה של המסעדה אומר הכל על סגנונות המזון המוגש בה: אוכל תאילנדי, אוכל יפני, וגם סיני ליתר ביטחון ולמענה למגוון רחב של סועדים.
אני בחרתי מתפריט הא-לה קארט: מרק טום ים שרימפס (32 ₪ – יש גם טום ים עוף ב- 27 ₪) – המרק עשוי על בסיס חלב קוקוס, דשן עם פירות ים, חריף – אך לא בלתי אפשרי.
מתאבן אגדשי טופו: פיסות טופו בטיגון עמוק ברוטב סויה מיוחד (36 ₪) – הטופו מגיע עם עם אצות, פירורי קוקוס ופלפלונים חריפים – מנה לצמחונים, עשויה היטב.
מתאבן נוסף: איקה קראגה – טבעות קלמרי בטיגון עמוק עם רוטב סויה ולימון (42 ₪) – הקלמרי מגיעים מטוגנים טריים וחמים, ולצדם ירקות ורוטב – בהחלט מנה מוצלחת.
כמנה עיקרית הזמנתי את קומבינציית סושי האולטימטיבית לדעתי (אם כי בתפריט כתוב כי צרוף סושי למביני העניין הוא הטוב המוחלט – 178 ₪).
תמורת 134 ₪ תקבלו את צרוף טוקיו בנגקוק סושי: 4 מאקי סלמון בפנים טמפורה בחוץ, 4 ניגירי (סלמון, טונה, סיבס, אנטיאס), 4 מאקי סלמון סקין בפנים אבוקדו בחוץ, 2 קונוס דגים (סלמון, טונה, סלמון קריספי וטונה פיקנטית), ו- 2 סשימי (סלמון, טונה, סיבס, דניס, אנטיאס).
קומבינציית הסושי מהווה שילוב של מראה, טעם וצבע. הסלמון טרי, עם טעם שמזמן לא מצאתי בסשימי. הקונוס – בסדר, לא יותר, אבל באמת לא רע. מעטפת האצה קצת קשה, אבל משהו הרי צריך להחזיק את הקונסטרוקציה.
המבחר ביאקוזה גדול ומרשים ביותר – ואני קובע זאת כמה ימים אחרי שחזרתי מפריז ומארוחה במסעדה יפנית בשם WA הנחשבת לאחת היפניות הבולטות בעיר, והייתה אכזבה גדולה בכל הפרמטרים: מגוון מנות בתפריט, איכות חומרי גלם ואיכות המנות, והשירות. יאקוזה מנצחת את WA בפריז בנוק אאוט, לא רק בנקודות.
אין ספק שיאקוזה אטרקטיבית לסועד הישראלי: אוכל טוב ואיכותי וזול יחסית.
בערב, ליד הבר, מופעל מסוע "רנינג סושי" בו תוכלו לאכול כפי יכולתכם ב- 99 ₪ ארוחה הכוללת לפתיחה מרק, ובהמשך סושי כפי יכולתכם, עשוי מול העיניים – ממגוון הדגים. השתייה עליכם.
יאקוזה
רח' דיזנגוף 342 תל-אביב
טל. 03-6042360
פתוח מ- 12 בצהרים עד 01.30