יין 2005 ראשון מסידרת תבור: תבור מרלו 2005

ענבי המרלו תססו עם הקליפה במכלי נירוסטה בטמפרטורה של 25 מעלות במשך כחודש, כדי למצות את מלוא הטעמים, הצבע והארומות מהקליפה.

יקב תבור חונך יין ראשון מסידרת תבור פרי בציר 2005 – "תבור מרלו 2005".
זהו יין אדום המורכב מ-85% ענבי מרלו ומ-15% ענבי קברנה סוביניון שגדלו למרגלות הר תבור.

"תבור מרלו 2005" הינו יין פירותי בעל מירקם קטיפתי ורך, עם ארומות של פירות יער שחורים, דובדבנים ואוכמניות, המשתלבים עם טעמים עדינים של מוקה ווניל, והנשארים בפה לאורך זמן.

מקור הענבים בכרמים שלמרגלות התבור, אשר נבצרו בשעות הבוקר ונקלטו ביקב כשעה לאחר מכן.
ענבי המרלו תססו עם הקליפה במכלי נירוסטה בטמפרטורה של 25 מעלות במשך כחודש, כדי למצות את מלוא הטעמים, הצבע והארומות מהקליפה.

הסחיטה נעשתה ב-press פנאומטי בלחצים נמוכים, ולאחריה תסס היין שתי תסיסות: תסיסה מלולקטית במכל נירוסטה, ותסיסה שנייה בחביות עץ אלון צרפתיות מסוג Seguine Moreau בנות שנתיים, במשך 4 חודשים. אולם רק כ-50% מהתירוש יושן בחביות עץ אלון צרפתי. בתום היישון בוצע בלנד של התירוש שיושן בחביות הצרפתיות עם תירוש מרלו ששהה במכלי נירוסטה.
ההחלטה נבעה מרצון לשלב טוב יותר את הטעמים והארומות של הענב בלי לטשטש את אופיו הראשוני.
היין מיועד לשתייה עכשיו, ומתאים לפסטות עם רטבים עדינים, מרקים, דגים ומאכלי עוף.

מחיר: 44 ש"ח.
פרטים על רשימת חנויות היין בהן ניתן לקנות את יינות תבור: WWW.TABORWINERY.CO.IL

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר