יינות חדשים בג'יאקונדה

חברת יבוא היינות ג'יאקונדה מציגה יינות חדשים בשוק הישראלי:

Ismael Arroyo Val Sotillo Ribera Del Duero
אחוזת ישמעל ארויו ממוקמת בעיירה סוטיו דה לה ריברה (ריברה דל דוארו) שבספרד, וכרמיה שתולים על מתלולים החשופים לשמש, באופן המאפשר לענבים בשלות מצוינת.
עשיית יין מסורתית הועברה מדור לדור במשך למעלה מ- 400 שנים, וזו מייצרת יינות אלגנטיים, בעלי מבנה מרשים אשר זוכים לשבחים ממבקרי וחובבי יין גם יחד.
ישמעל ארויו הינו יצרן של יינות איכות דחוסים, עוצמתיים, וטאניים, החל ביינות קריאנזה בעלי מבנה מרשים, עד ליינות הגראן ריזרבה בעלי הריכוז והמיצוי יוצאי הדופן, פרי שחור, עץ מתובל ועידון רב.
יינות ישמעל ארויו ראויים ליישון ארוך טווח, אך יחד עם זאת הבצירים הבוגרים מהנים מאד כבר כעת.

הבציר החדש של Montecastro Ribera Del Duero
יקב מונטקסטרו נוסד ב- 2001. היין עשוי מ- 100% ענבי הטמפרניו.
הגפנים גדלות בחמש חלקות שונות בריברה דל דוארו, וגילן נע בין שש למאה שנים.
Moradillo הינה חלקה בגובה 900 מטר המכילה חצץ וחימר.
Fuentenebro הינה חלקה בגובה 800 מטר המכילה חול וחימר.
La Vid הינה חלקה בגובה 700 מטר המכילה בעיקר חול.
Gumiel & Sotillo הינן חלקות בגובה 650 מטר המכילות חימר וחימר חצצי.
האדמות, האקלים ושיטות העיבוד מספקים חומר גלם בסיסי מאיכות משובחת. הענבים נבצרו באופן ידני ועברו השרייה קרה ומבוקרת למשך 15 יום. התסיסה טבעית ונעשית במיכלי בטון. בתום התסיסה היין הושאר על שיירי השמרים למשך שישה חודשים ואז הועבר לחביות לתקופת יישון של 17 חודשים ב 50% חביות חדשות ו- 50% חביות ישנות.
65% מהחביות הינן חביות עץ אלון צרפתי, 30% חביות עץ אלון אמריקאי ו-5% עץ סלובני.
בתום תקופת היישון הועבר היין לחביות בטון שוב, לצורך "חיבור" הטעמים לטרם ארבעה חודשים טרם הביקבוק.
צבע היין סגול עז וחושף בוקה נהדר ומינראלי של אבנים מפוררות, סיגליות, בייקון, אוכמניות וליקר פירות שחורים. ליין גוף מלא, שופע, עוצמתי, בעל שכבות של פירות.
הטאנינים והחומציות מאוזנים ומחוברים והחיך רחבה ועשירה. הסיומת נמשכת למעלה מדקה.

Domaine Albert Mann Alsace France
ארבעה יינות חדשים מאחוזת אלבר מאן מצטרפים לשלשה אשר הגיעו מוקדם יותר השנה.
הולדת הדומיין הינה פרי של מאמצים משותפים של שתי משפחות כורמים גדולות – Mann ו- Barthelme. היקב ממוקם בעיירה Wettolsheim ונכלל בין האחוזות החשובות של אלזס.
בבעלות האחוזה כ-20 הקטר שמתוכם 5 הקטרים בחלקת הגרנד קרו Schlossberg , Furstentum, Steingrubler, Hengst , Pfersigberg. לדומיין גם חלקות ב- Altenbourg, Rosenberg, Clos de la Faille .
הפילוסופיה של הדומיין ברורה – לכבד את האדמה ולאפשר לאפיונים הייחודיים של כל חלקה וחלקה וכל זן וזן לבוא לידי ביטוי ביין המוגמר.
ההקפדה הרבה בכרם וביקב הם אלה שהעלו את האחוזה לפסגה של אחוזות אלזס.
שיטות הכורמות ועשיית היין הינן אורגניות, והסגנון מושך לכיוון יינות מסורתיים, בשלים מאוד, ובעלי גוף מלא.
הבציר ידני ונעשה רק כאשר הענבים הגיעו לבשלות מקסימלית. סחיטה איטית עדינה מאפשרת תירוש צלול וטהור, המאפשר שלא להוסיף שום מוצרי לוואי אנולוגיים, למעט סולפר בכמות מינימלית במיוחד.
התסיסה נמשכת מספר חודשים, היינות מתיישנים על שיירי השמרים ומתייצבים באופן טבעי.

Giaconda
טל. 03-6022746
www.giaconda.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה