יינות חדשים בסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן: ירדן Heights Wine 2003 וירדן שרדונה כרם אורגני אודם 2003

לשוק מגיעים יינות חדשים בסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן:
ירדן Heights Wine 2003
וירדן שרדונה כרם אורגני אודם 2003

ירדן HeightsWine 2003

ירדן HEIGHTS WINE 2003 הינו יין ארומאטי במיוחד מציע עושר רב של ניחוחות. ארומה של ליצ'י, משמש, אגס ואפרסק, בשילוב ריח רענן של פרחים, ריבת תפוזים, תבלינים ודבש. היין מרוכז מאד ובעל מתיקות גבוהה ומחמיאה, המלווה בסיומת ארוכה.
היין מתאים לשתייה עתה, וימשיך להשתפר ולהשתבח בבקבוק עוד מספר שנים.
ירדן HEIGHTSWINE 2003 מתאים כליווי לרוב מנות הקינוח, אולם בזכות עוצמתו ועושרו יכול להוות גם את מנת הקינוח עצמה. אוהבי היין הנהנתנים ילגמו מהיין יחד עם מנת כבד אווז.

הבציר
חורף קר ורטוב במיוחד, עם כשליש יותר משקעים מהממוצע, קדם לחודשי מרץ ואפריל קרירים. לאחר חודש מאי, שהיה חם מהרגיל, הטמפרטורות התייצבו לשארית העונה של 2003. מזג האוויר יוצא הדופן ביציבותו והטמפרטורות המתונות הובילו לבציר בן 17 שבועות, ארוך משידענו אי פעם. התנאים האופטימאליים וקצב הבציר הנינוח אפשרו לבצור כל חלקת כרם בשיא הבשלות והטעם.

ירדן HEIGHTSWINE 2003 עשוי אך ורק מענבי גוורצטרמינר אשר נבצרו בכרם אל-רום, אשר בצפון רמת הגולן. אשכולות הענבים הונחו במגשים והוקפאו בטמפרטורה של 12- מעלות צלסיוס. כחודש לאחר מכן, נסחטו האשכולות השלמים והקפואים בעדינות ובאיטיות והתקבל מיץ סמיך מאד אשר תסס לאיטו כחודשיים ימים.

אזור גידול
הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. אזור גידול זה כולל את הגליל התחתון והעליון ואת רמת הגולן בה הטמפרטורות הן הנמוכות ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ – 400 מטר ועד 1200 מטר מעל פני הים, והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף.
קבי רמת הגולן ממוקמים בעיר קצרין במרכז הגולן.

ירדן HEIGHTSWINE 2003 ישווק בחנויות היין, במסעדות ובחנות היין במרכז המבקרים של היקב בקצרין שברמת הגולן.
מחיר לצרכן: 92 ₪.


ירדן שרדונה כרם אורגני אודם 2003

ירדן שרדונה 2003 כרם אורגני אודם הנו יין שופע ניחוחות וטעמים הכוללים פריחה, אגס בשל ופירות טרופיים משולבים עם עץ וניחוח מינרלי. היין מרוכז מאד עם גוף מלא וסיומת ארוכה ואלגנטית.

ירדן שרדונה כרם אורגני אודם מתאים לשתייה עתה וימשיך להשתפר בבקבוק במשך מספר שנים. היין יישאר במיטבו כשבע שנים אחרי הבציר. מוצע לשתות את היין כלווי למנת חזה אווז ביין לבן או דג מקרל טרי מבושל בתנור עם פטריות טריות.

הבציר
פרט לחודשים פברואר ומרץ שהיו חמים מהרגיל, בעונה שקדמה לבציר 2002 היו טמפרטורות נמוכות מהממוצע. בשל מזג האוויר העונה הייתה ארוכה מהרגיל כשבעקבותיה בציר ממושך בן חמשה עשר שבועות. הבציר נחתם בהצלחה בסוף אוקטובר עם ענבי סנג'ובזה מצפון רמת הגולן. בשל הגשמים שירדו במקביל לימי אביב חמים בחודש מאי הייתה ירידה של כ- 20% ביבול. היבול הנמוך וזמן ההבשלה הארוך הניבו יינות באיכות טובה מאד.

ירדן שרדונה 2003 כרם אורגני אודם מורכב כולו מענבי שרדונה הגדלים בכרם אודם. הכרם מטופל ככרם אורגני מאז 1998 ואושר ככרם אורגני משנת 2001. כרם אודם נמצא בחלקו הצפוני והקר של רמת הגולן בגובה של 1200 מטר מעל פני הים. היין תסס בחביות עץ אלון צרפתי ויושן על משקעי השמרים במשך שבעה חודשים.


ירדן שרדונה כרם אורגני אודם 2003 ישווק בחנויות היין, במסעדות ובחנות היין במרכז המבקרים של היקב בקצרין שברמת הגולן.
מחיר לצרכן: 68 ₪.









היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה