יינות חדשים ליקב שילה: פסיפס, סדרת סוד ושרדונה

יקב שילה הכשר, הממוקם בסמוך לישוב שילה בחבל בנימין (יינן: עמיחי לוריא), הציג יינות חדשים שלו ואת התאמתם לאוכל, באירוע שהתקיים במסעדת הקומה ה- 11

יקב שילה הכשר, הממוקם בסמוך לישוב שילה בחבל בנימין (יינן: עמיחי לוריא), הציג יינות חדשים שלו ואת התאמתם לאוכל, באירוע שהתקיים במסעדת הקומה ה- 11 (מלון קראון פלזה סיטי סנטר) במרכז עזריאלי ת"א.

יין הדגל של היקב: שילה פסיפס 2006
60% מרלו,20%  קברנה פרנק, 7% קברנה סוביניון, 7% פטי ורדו, ו- 6%  פטיט סירה, מחלקות מובחרות בכרם שילה בגובה 800 מ'.
ענבי הזנים השונים תססו בנפרד, ולאחר מכן שהו היינות 20 חודש בחביות צרפתיות, כחצי מהם חדשות – 12 חודשים בנפרד ו- 6 חודשים כבלנד. יישון בבקבוק: שנתיים וחצי.
ליין צבע אדום שחור אטום. ארומות של פרי שחור. בוקה מורכב של קקאו, קפה, וניל ותבלינים ברקע. גוף מלא, כבד מאוד. טעמי פרי שחור, שזיף ודובדבן מתובל, חמיצות טובה שומרת על הרגשת הטריות. טעם מסיים ארוך ומאוזן. היין ימשיך וישתבח בבקבוק בשנים הקרובות.
מחיר יין הדגל פסיפס 2006: 230 ש"ח

שילה סדרת סוד – קברנה סוביניון 2008
100% קברנה סוביניון מחלקות מובחרות בכרם שילה בגובה 750 מ'. 18 חודשים בחביות עץ צרפתיות, חציין חדשות.
ליין צבע בורדו שחור. ניחוחות פרי בשל מאוד, פרי שחור, אוכמניות, וקסיס ברקע.בוקה עשיר של טבק ומנטה. טעמי פרי מודגש ועוצמתי, שזיף שחור. יין דומיננטי בעל טעם מסיים ארוך. היין ימשיך וישתבח בשנים הקרובות.
המחיר: 120 ש"ח

שילה סדרת סוד – שירז 2008
100% ענבי שירז מכרם בצפון, גובה 500-800 מ'. היין התיישן 20 חודש בחביות עץ צרפתיות ומעט אמריקאיות, חציין חדשות.
ליין צבע סגול שחור עמוק. ארומות עוצמתיות של שזיפים ופירות יער. בוקה עשיר של וניל וטבק. טעמי פרי בשל. יין דומיננטי עם גוף כבד ומרוכז. טעם מסיים ארוך. היין ימשיך וישתבח בשנים הקרובות.
המחיר: 120 ש"ח

שילה שרדונה 2009עמיחי לוריא, יינן יקב שילה
100% שרדונה מכרם דולב בגובה 500 מטר. לאחר תסיסה במשך שלושה שבועות בחביות 400 ליטר חדשות ומעט מאוד בנירוסטה, התיישן היין 10 חודשים בחביות עץ 400 ליטר צרפתיות חדשות.
ליין צבע צהבהב מבריק. באף ארומות של פרי טרופי בשילוב בוקה עדין של אלון קלוי .טעמי אגס ואפרסק לבן, גוף בינוני וסיומת מאוזנת ונעימה.

התאמת יינות שילה לאוכל:
מסעדת "הקומה ה- 11" (מלון קראון פלזה סיטי סנטר), תפריט עסקית צהרים של שף אייל רוזנברג ושף אלון גונן.

מנת קוקטייל:
סושי
יין: שרדונה 2009
מנות טעימה:
סביצ'ה סלמון מוגש עם בגט קלוי וקרם לימון
סינטה בשר כבושה מוגשת עם עסיס עגבניות וזיתים
כבד אווז עם שקדי עגל
יין: סדרת סוד של יקב שילה – קברנה סוביניון 2008 , מרלו 2008 ושירז 2008
מנה עיקרית לבחירה:
שיפוד סינטה צרובה בציפוי ברביקיו מוגש עם פירה תפו"א
פילה דג בורי בליווי שמן זית, עשבי תיבול ומיץ לימון מוגש עם תפו"א צלויים ואפונה סינית
שיפודי פרגיות מושחמים מוגשים עם סלט קריספי בתחמיץ אסיאתי
יין: יין הדגל של יקב שילה – פסיפס 2006.
קינוח:
בצק עלים עם קרם שקדים ואננס טרי
יין: קינוח אדום N.V.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר