יצוא יקב דלתון גדל ב- 2005 ב- 4%

יקב דלתון עובר השנה תהליך של פיתוח חדשני וייחודי: חקלאות מדייקת, גידול בשטח הנטיעות, הרחבת חוות המיכלים

יקב דלתון החל בתהליך פיתוח ייחודי של "חקלאות מדייקת" – איתור ומיפוי הכרמים, ברמה שתאפשר פיתוח יינות איכותיים, בשיתוף האגרונום עופר מנדלסון.
היקב רכש תחנה מטאורולוגית חדשה, ומיחשב את הכרם בעלות כוללת של 150,000 ש"ח. במקביל מחשב היקב את חוות המיכלים, והחל במהלך של פיתוח ראשוני של מיחשוב הכרמים, שיאפשר מעקב אחר כל כרם – בעלות של 500,000 ש"ח.

יצוא יינות יקב דלתון לשווקים באוסטרליה, דרום אפריקה, אירופה, קנדה, ארה"ב ודרום אמריקה גדל בשנה שעברה ב- 4%.

לדברי מנכ"ל היקב, משה חביב: "28% מיצור היין שלנו נועד ליצוא. לצערנו איננו יכולים לספק את הביקוש הגבוה מאד ליינות דלתון, שאיכותם קנתה שם עולמי בעיקר בקרב היהודים, והן בקרב חובבי היין הטוב שאינם יהודים החיים במדינות אלו. רבים מהם עומדים בקשר ישיר עם היקב, ומקפידים בבואם לארץ לבקר ביקב המסמל יותר מכל את סיפור הקשר עם התפוצה בזכות סיפור ההקמה שלו".

עוד מוסיף חביב: "היקב מייצא את כל מגוון היינות לא רק לקהילות היהודיות, אלא גם למסעדות יוקרה באירופה וארה"ב, בשנה הקרובה נמשיך לפתח שווקים חדשים, ולהגדיל את כמות היצוא לאור הגברת היצור המתוכנן".

על מנת לתת מענה לביקושי היין של יקב דלתון, החל היקב בנטיעות בשטח של כ- 150 דונם בהשקעה של כ- 1,000,000 ₪ השנה, ו- 1,000,000 נוספים לשנת 2007 .
הרחבה זו חייבה הגדלת חוות המיכלים ל- 850 טון, והשקעה של 1,500,000 ₪. סך ההשקעות בתוספת הרחבת מרכז המבקרים ב- 2005 יעמוד על 5,000,000 הון עצמי וסיוע של משרד התמ"ת.

יקב דלתון הוקם בשנת 1995 כפרוייקט ציוני תעשייתי על ידי משפחת הרוני, לאחר עלייתם לישראל מאנגליה. בתחילת דרכו היה דלתון יקב בוטיק קטן עם ייצור של כ-30,000 בקבוקים. לאורך השנים היקב הלך וגדל, עד שהגיע לממדיו היום, כאשר מייצרים בו כ-850,000 בקבוקים, מתוכם כשליש ליצוא.
היקב נבנה בתחילה בחצר במושב כרם בן זימרה, ובשנת 1999 עבר למקומו החדש, בפארק התעשייה דלתון.

ענבי היין ליקב דלתון באים כולם מאזור מרום הגליל, כרם בן זימרה, ספסופה ומירון. דלתון מייצר 12 סוגי יין, ומדי שנה נבצרים 750 טון של ענבי יין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר