המטבח הטורקי יציג לעולם את טעמיו המיוחדים והמגוונים במהלך שבוע המטבח הטורקי שיצוין ברחבי העולם בתאריכים 21-27 במאי 2023 תחת הכותרת "מטבח טורקי עתיק ובר קיימא", ויחשוף לחובבי קולינריה מרחבי העולם מתכונים ייחודיים מהמטבח הטורקי. זאת תוך הדגשת הקיימות של מסורת קולינרית עתיקת יומין של אפס פסולת הנמשכת עד היום, כשהארוחות מוכנות ללא בזבוז של מרכיבים.
התפריט המיוחד השנה מורכב ממנות מקומיות מהמטבח של מחוז האטאי (Hatay בדרום-מזרח טורקיה). העיר אנטקיה במחוז האטאי כלולה ברשת הערים היצירתיות של אונסק"ו בתחום הגסטרונומיה בזכות המטבח המגוון שלה.
הגסטרונומיה של מחוז האטאי, הכוללת יותר מ-650 מנות, היא מטבח ים תיכוני שמאופיין בירקות טריים, שמן זית איכותי, קטניות ודגנים. בין המנות של מטבח זה אשר יוצגו באירועים הבינלאומיים של השנה: לחם שטוח עם משחת פלפלים אדומים, סלט זיתים, חומוס, סלט בורגול משובח, קבב אפוי בתנור וקונפה (קינוח קדאיף עם גבינה). מנות אלו משקפות מטבח טורקי נצחי ובר קיימא עם מרכיבים מקומיים וטכניקות בישול מסורתיות.