יקב הבוטיק תבור משיק יין רוזה בסדרת תבור אדמה

קברנה פרנק – חרסית 2004 הופק מענבי כרם בן שמונה שנים הגדל על חלקת קרקע מסוג חרסית מזרחית לכפר תבור

יקב הבוטיק תבור משיק יין רוזה בסדרת תבור אדמה.
היין החדש, קברנה פרנק – חרסית 2004, הופק מענבי כרם בן שמונה שנים הגדל על חלקת קרקע מסוג חרסית מזרחית לכפר תבור.

יין הרוזה נולד בעקבות הצלחת יינות תבור אדמה, ומחירו זהה למחירי יתר היינות: 60 שקל לבקבוק.

אריה נשר, יינן יקב תבור, אומר: "בחרנו לייצר דווקא יין רוזה, כי אין כמותו מתאים לאקלים חם כמו שלנו. אחרי שנים שבהן מעמדו של הרוזה בארץ הלך והידרדר, הגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה".

סדרת תבור אדמה נשענת על פסיפס הקרקעות הנדיר המאפיין את מדרונות הר תבור, שעליהם גדלים כרמי היקב. חברת IBBL SPIRIT (UDV ישראל), המשווקת והמפיצה של יינות היקב, הצליחה להפוך אותם למוצר פרימיום הזוכה לביקוש רב בחנויות יין מובחרות ובמסעדות יוקרה.

היינות האדומים והלבנים של סדרת תבור אדמה הם קברנה סוביניון טרה רוסה 2003, מרלו גיר 2003, מרלו בזלת 2003, שיראז חרסית 2003, שרדונה גיר 2004, שרדונה בזלת 2004, סוביניון בלאן גיר 2004, סוביניון בלאן חרסית 2004.

ענבי היין ששימשו להפקת קברנה פרנק – חרסית 2004 נבצרו באופן ידני לפני שנה בדיוק, באחת משעות הבוקר המוקדמות, וזמן קצר לאחר מכן כבר הגיעו ליקב. בשלב ראשון נמעכו הענבים בממעך. התירוש שנוצר הושרה, על קליפותיו, במשך שש שעות, עד לקבלת גוון רוזה. לאחר מכן הופרד הנוזל החופשי מהקליפות והועבר לתסיסה עם שמרי סוביניון בלאן בטמפרטורה של 13 מעלות למשך שלושה שבועות.
בהמשך יושן היין בחביות עץ אלון צרפתי Seguine Moreau במשך שלושה חודשים, ולאחר מכן עבר הצללה ובקבוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר