השפעתו של סם סורוקה, היינן הראשי של יקב ירושלים בשלוש השנים האחרונות, מורגשת יותר ויותר ביינות היקב שממוקם באזור תעשייה עטרות בירושלים, פועל משנת 1976 ומ- 2006 בבעלותו של איש העסקים עופר גואטה. מיקב שמייצר מיץ ענבים, יינות קידוש ויינות פשוטים, הופך יקב ירושלים לכזה שאמנם חלק גדול מ- 3 מיליון הבקבוקים שהוא מייצר בשנה נמנים על אותה קבוצת תוצרים, אך גם מוביל מהפכת התחדשות והצטיידות עם דגש על יינות איכות.
מי שגואטה גייס לשם כך הם ארז וינר המנכ"ל (קודם צה"ל), וסם סורוקה היינן הראשי (קודם יקב מוני ובתוכו יקב מונטיפיורי). לאחרונה הציגו אנשי היקב במלון Setai החדש בכיכר השעון ביפו, את היינות החדשים שיוצאים לשוק לקראת פסח 2018. אלה היינות, וכל תיאוריהם הם מפי אנשי היקב.
וינטג' מרלו-קריניאן-שיראז 2017 – הענבים מאזור שפלת יהודה. היין התיישן עם עץ אלון צרפתי במשך 4 חודשים. צבע אדום עמוק, ארומות של פרי אדום בשל ובשרים מעושנים. יין מאוזן וסיומת ארוכה. מחירו 35 ₪.
מרסלאן 2016 – 85% ענבי מרסלאן, 8% מרלו ו- 7% פטי וורדו, שנבצרו ידנית בהרי יהודה וזיכרון יעקב. היין התיישן עם עץ אלון במשך 10 חודשים. ניחוחות של דובדבנים, פירות יער, וניל ומעט טבק. גוף מאוזן וסיומת מהנה. מחירו 59 ₪.
פטי וורדו רזרב 2016 – הענבים מכרם יחידני במורדות הכרמל. התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 13 חודשים. צבע סגול כהה עמוק, ארומות של שזיפים, סיידר טרי ונגיעות וניל. יין מאוזן, אלגנטי ונעים לחך. טאנינים מאופקים וסיומת ארוכה ומהנה. מחירו 85 ₪.
שיראז רזרב 2014 – התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 18 חודשים. ארומה של שזיפים, וניל, נגיעות פרי אדום בשרני תוסס. מחירו 80 ₪.
מרלו-פטי וורדו ספיישל רזרב 2014 – 85% ענבי מרלו ו- 15% פטי וורדו מכרם באזור עמק האלה. התיישן בחביות צרפתיות במשך 24 חודשים. צבע אדום כהה, ניחוחות של שזיפים עשירים מעורב עם טבק, ליקריץ וארז מתובל. בחך טעם של פירות בשרניים, עם טאנינים רכים ואלגנטיים. מחירו 180 ₪.
היינות נמכרים בחנויות יין ובאתר היקב