יקב צרעה חונך שני יינות כרם יחידני: נווה אילן 2006 ושורש 2006

יקב צרעה חונך שני יינות כרם יחידני: נווה אילן 2006 ושורש 2006.
אירוע ההשקה ייערך ביקב צרעה ביום שישי 16 בינואר בין השעות
 15:00-10:00.
שורש 2006 ונווה אילן 2006 הם שני היינות הראשונים מבית היוצר של ערן פיק מכרמים אלה.
בנוסף לראשוניות של עשית היינות עם רוני ג'יימס, זכה ערן לראשוניות נוספת בשימוש בציוד חדיש אשר נקלט ביקב באותו קיץ. שני היינות מאפיינים את הטרואר של הכרמים בצורה נאמנה.

נווה אילן 2006 (Single Vineyard)
היין הופק מענבי קברנה סוביניון ומרלו שנבצרו מהחלקות הבוגרות של כרם נווה אילן הממוקם בגובה 600 מטרים מעל פני הים על גבי המורדות המערביים של הרי ירושלים. 
ענבי הקברנה מהווים את עמוד השדרה של הבלנד, ואילו ענבי המרלו תורמים לאופיו הרך, ומוסיפים טעמים ירוקים של עשבי תיבול.
במהלך הבציר עברו הענבים מיון קפדני בכרם וביקב, על מנת לבחור את הענבים שהגיעו לבשלות מיטבית. האקלים היציב והמתון של שנת 2006 הביא ליבול נמוך, חומציות מאוזנת ובשלות פנולית רצויה. היין התיישן במשך כ- 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
מחיר מומלץ לצרכן: 109 ₪

שורש 2006 (Single Vineyard)
היין מבטא בטעמו ובאופיו את בית הגידול האיכותי בכרם שורש.
בשנת 2006 הופק היין מענבי קברנה סוביניון (100%) מחלקת המדרון בכרם שורש, חלקה בעלת אדמת טרה-רוסה העשירה בברזל. היבול של חלקה זו, הנטועה על שכבת אדמה דקה ובמדרון תלול, הינו מרוסן ומאוזן באופן טבעי. אופיו של טרואר ייחודי זה בא לביטוי ביין, שהוא בעל אופי אדמתי ופראי.
היין שהתיישן בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של כ- 18 חודשים נמצא כעת בתחילת דרכו, ומומלץ לחדררו בשתייה מוקדמת. היין ימשיך להתפתח בתקופת התיישנותו בבקבוק במהלך השנים הבאות.
כרם שורש נטוע במספר של חלקות קטנות המפוזרות על פני שטח הררי מבותר בגובה של 700 מטרים מעל פני הים. הפרשי הגובה בין החלקות וסוגי האדמה השונים, ביניהם טרה-רוסה, חוואר מוצא, מרבצי המאובנים וסלעי גיר המבוקעים ברבדים לעומק, מאפשרים התאמה של הזנים השונים לדרישותיהם לסוגי קרקע ולאקלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 125 ₪

יקב צרעה
טל. 02-9908261






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה