ירקות קלויים

כרוביתאת הכרובית יש לפרק לפרחים קטנים בעזרת סכין קטנה.לערבב עם שמן זית, מלח (רצוי גס), לאפות בתנור בחום של 220 עד להשחמה.מיד כשמוצאים מהתנור יש לתבל ברוזמרין או טימין.בטטה עם רוזמריןיש לפרוס את הבטטה לאורכה. אם היא גדולה, גם לרוחבה.יש לפרוס מכל חלק פלחים משולשים. לסדר על תבנית משומנת בשמן זית לפזר מעט מלח (רצוי גס), מעט שמן.לאפות בתנור בחום של 220 עד להשחמה.מיד כשמוצאים מהתנור לתבל במעט חומץ בלסמי, שמן זית ורוזמרין טרי. חציליםלמתכון זה אפשר להשתמש בחצילים ננסיים חצויים, או לפרוס חציל גדול כמו שפרסנו את הבטטה.מעל החציל לפזר מלח (רצוי גס), ולזלף שמן זית. לאפות בתנור בחום של 220 עד להשחמה. מיד כשמוצאים מהתנור לתבל במעט חומץ בלסמי, שמן זית ואורגנו טרי. זוקיניאת הזוקיני – קישוא בצבע ירוק חזק, יש לחתוך לעיגולים. לחמם במחבת גדול, שמן זית ושום פרוס.להקפיץ את הקישואים באש גבוהה עד להשחמתם להוסיף מעט יין לבן, מלח ופלפל. לתבל במעט נענע קצוצה.פלפלים קלויים עם אורגנואת הפלפלים לחתוך לרצועות, ניתן להשתמש בפלפלים מכל הצבעים, לערבב היטב עם שמן זית, מלח, שום ואורגנו. לאפות בחום גבוה עד להשחמה מוחלטת. מיד כשמוצאים מהתנור להוסיף חומץ בלסמי ואורגנו טרי.

כרובית
את הכרובית יש לפרק לפרחים קטנים בעזרת סכין קטנה.

לערבב עם שמן זית, מלח (רצוי גס), לאפות בתנור בחום של 220 עד להשחמה.

מיד כשמוצאים מהתנור יש לתבל ברוזמרין או טימין.

בטטה עם רוזמרין
יש לפרוס את הבטטה לאורכה. אם היא גדולה, גם לרוחבה.

יש לפרוס מכל חלק פלחים משולשים. לסדר על תבנית משומנת בשמן זית לפזר מעט מלח (רצוי גס), מעט שמן.

לאפות בתנור בחום של 220 עד להשחמה.

מיד כשמוצאים מהתנור לתבל במעט חומץ בלסמי, שמן זית ורוזמרין טרי.

חצילים
למתכון זה אפשר להשתמש בחצילים ננסיים חצויים, או לפרוס חציל גדול כמו שפרסנו את הבטטה.

מעל החציל לפזר מלח (רצוי גס), ולזלף שמן זית.

לאפות בתנור בחום של 220 עד להשחמה.

מיד כשמוצאים מהתנור לתבל במעט חומץ בלסמי, שמן זית ואורגנו טרי.

זוקיני
את הזוקיני – קישוא בצבע ירוק חזק, יש לחתוך לעיגולים.
לחמם במחבת גדול, שמן זית ושום פרוס.

להקפיץ את הקישואים באש גבוהה עד להשחמתם להוסיף מעט יין לבן, מלח ופלפל.

לתבל במעט נענע קצוצה.

פלפלים קלויים עם אורגנו
את הפלפלים לחתוך לרצועות, ניתן להשתמש בפלפלים מכל הצבעים, לערבב היטב עם שמן זית, מלח, שום ואורגנו.

לאפות בחום גבוה עד להשחמה מוחלטת. מיד כשמוצאים מהתנור להוסיף חומץ בלסמי ואורגנו טרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר