ל – 5 מנות
1 ק"ג כבדי עוף טריים
3 כף שמן חמניות
350 גרם בצל לבן חתוך לפרוסות
420 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
2 כף דבש טבעי
3 קמצוץ מלח גס (להוסיף לפי הטעם בסוף הבישול).
3 קמצוץ פלפל שחור גרוס
250 מ"ל יין אדום מתוק
5 פרוסות דקות פלפל אדום חריף טרי
אופן ההכנה
במחבת גדולה ושטוחה לטגן את הבצל בשמן חמניות עד שמזהיב,
להוסיף 5 פרוסות פלפל אדום חריף טרי, לטגן מעט, להוסיף את הפטריות ולטגן עד שמזהיבות.
לשטוף את הכבדים במים קרים היטב ולסנן להוסיף למחבת ולטגן.
לאחר שהכבדים מטוגנים היטב להוסיף 2 כפות דבש ולהפוך את הכבדים בעדינות לטבל במלח ובפלפל שחור.
להמשיך את הטיגון עוד 3 – 2 דקות ולהוציא את הכבדים לצלחת ולשמור במקום חם.
להוסיף למחבת את היין ולצמצם את הרוטב 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך.
להחזיר את הכבדים אל הרוטב ולהמשיך לבשל כ – 5 דקות.
להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מומלץ להגיש עם פירה או אורז.