מצרכים
חצי קילו בשר בקר טחון
6 עלי מנגולד גדולים
3 קילו עגבניות, חתוכות לקוביות
2 בצל סגול, קצוץ
3 כפות רסק עגבניות
750 מ"ל יין אדום
חופן פיטרוזיליה, קצוצה גס
מלח ופלפל גרוס
חצי כפית צילי גרוס
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה
לכדורי בשר
הפרד בין הלבן לירוק במנגולד
קצוץ את החלק הירוק בעלה דק
בקערת עירבוב, הכנס את הבשר, המנגולד, הביצים, פירורי הלחם והוסף מלח ופלפל (בערך כפית שטוחה מכל אחד) ולוש את התערובת עד שהיא אחידה ולא מתפוררת.
הכן עיגולים של 4 ס"מ קוטר והנח בצד.
רוטב
קצוץ את החלק הלבן שנותר מהמנגולד.
בסיר גדול, שפוך את שמן הזית והוסף את הבצל והמנגולד וטגן ל15 דקות על אש בינונית, הוסף את העגבניות והמשך לתגן 5 דקות נוספות.
לתוך הסיר הוסף את היין, רסק העגבניות הצילי הגרוס ומלח ופלפל.
הבא לרתיחה ובעזרת טוחן ידני ,רסק את הרוטב (לא חובה ).
הוסף את כדורי הבשר והפטרוזיליה, הבא לרתיחה והורד את האש לאש נמוכה.
בשל לכחצי שעה, בדוק עם צריך מלח ופלפל והגש