כדורי קוקוס בסגנון רפאלו

מתכון מתוך חוברת המתכונים החדשה של תום פרנץ, שף הבית של קונסטרוקטה

נוטלים מהתערובת כפית גדושה ומשטחים אותה מעט. במרכזה מניחים אגוז ומעצבים לכדור בקוטר 2-3 ס"מ

מצרכים ל-30 כדורי קוקוס

30 שקדים מולבנים או אגוזי לוז שלמים וקלופים )כ-50 גרם)

400גרם חלב מרוכז ממותק (פחית(

200גרם קוקוס טחון

לקישוט

50 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה

מניחים בתבנית את האגוזים.

קולים אותם בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד הזהבה

(עקבו אחריהם כי אגוזים נשרפים בשניות(.

מצננים לטמפרטורת החדר.

בקערה נפרדת יוצקים את החלב המרוכז ומוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון.

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מצננים במקרר ל- 30 דקות.

מוציאים את התערובת מהמקרר.

נוטלים ממנה כפית גדושה ומשטחים אותה מעט.

במרכזה מניחים אגוז ומעצבים לכדור בקוטר 2-3 ס"מ.

מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

חוזרים על כך עד שמסיימים את האגוזים.

מכינים קערה עם קוקוס טחון.

טובלים בה את כל הכדורים אחד אחד עד שמצופים היטב (בדומה להכנת כדורי שוקולד).

מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בקירור.

ניתן גם להניח במנג'טים קטנים בדומה לממתק האמיתי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה