כרובית מוקרמת בגבינה

6-4 מנותהחומרים:1 ראש כרוב גדול¼ ליטר רוטב מורנאימלח, פלפלהחומרים להכנת הרוטב:1 כף מרגרינה או חמאה½ כף קמחקורט פפריקה מתוקה¼ כפית מלח1 ספל חלב¼ ספל שמנת½ ספל גבינה צהובה מגוררת2 כפות גבינת פרמזן מגוררת½ כפית חרדל חריףקורט פלפל לבןאופן ההכנה:מנקים את הכרובית, משאירים אותה שלמה ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהכרובית תתרכך. מוציאים ומניחים בתבנית אפייה ושומרים חם.להכנת הרוטב: ממיסים בסיר שטוח את המרגרינה או החמאה, מוסיפים את הקמח והפפריקה ומערבבים, מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, מוסיפים את הגבינות ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את החרדל ומתבלים.יוצקים את הרוטב על ראש הכרובית ומקרימים בתנור בחום עליון חזק או מתחת לגריל.

6-4 מנות
החומרים:
1 ראש כרוב גדול
¼ ליטר רוטב מורנאי
מלח, פלפל

החומרים להכנת הרוטב:
1 כף מרגרינה או חמאה
½ כף קמח
קורט פפריקה מתוקה
¼ כפית מלח
1 ספל חלב
¼ ספל שמנת
½ ספל גבינה צהובה מגוררת
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
½ כפית חרדל חריף
קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:
מנקים את הכרובית, משאירים אותה שלמה ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהכרובית תתרכך. מוציאים ומניחים בתבנית אפייה ושומרים חם.
להכנת הרוטב:
ממיסים בסיר שטוח את המרגרינה או החמאה, מוסיפים את הקמח והפפריקה ומערבבים, מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.
מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, מוסיפים את הגבינות ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את החרדל ומתבלים.

יוצקים את הרוטב על ראש הכרובית ומקרימים בתנור בחום עליון חזק או מתחת לגריל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר