כריך סלק

חומרים6 סלקים בינונייםרבע כוס שמן זית3 שיני שום1 צרור כוסברה250 גרם שקדים קלופים ופרוסים1 גליל פרומעזרוטב1 כוס יין אדוםחצי כוס שמנת מתוקה 38 אחוזחצי כפית אגוז מוסקטמלח ופלפל שחור2 כפיות עירית קצוצהאופן ההכנה1. שוטפים את הסלקים היטב במים. אופים בתבנית מכוסה עם כוס מים בחום של 150 מעלות כשעה או עד ריכוך. מניחים לצינון2. במעבד מזון רבע כוס שמן, שקדים, שום וכוסברה, טוחנים היטב. מוסיפים את הפרומעז, ממשיכים לטחון עד קבלת מסה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.3. יוצקים את היין למחבת, מצמצמים עד לחצי כמות נוזל ומוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, מעט שמנת ועירית. מבשלים עד הסמכה.4. מקלפים את הסלק, פורסים לפרוסות דקות. מורחים את המחית בין הפרוסות ובונים כריך מ-5 שכבות סלק. מניחים על צלחת ויוצקים מהרוטב החם

חומרים
6 סלקים בינוניים
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום
1 צרור כוסברה
250 גרם שקדים קלופים ופרוסים
1 גליל פרומעז

רוטב
1 כוס יין אדום
חצי כוס שמנת מתוקה 38 אחוז
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
2 כפיות עירית קצוצה

אופן ההכנה
1. שוטפים את הסלקים היטב במים. אופים בתבנית מכוסה עם כוס מים בחום של 150 מעלות כשעה או עד ריכוך. מניחים לצינון

2. במעבד מזון רבע כוס שמן, שקדים, שום וכוסברה, טוחנים היטב. מוסיפים את הפרומעז, ממשיכים לטחון עד קבלת מסה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

3. יוצקים את היין למחבת, מצמצמים עד לחצי כמות נוזל ומוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, מעט שמנת ועירית. מבשלים עד הסמכה.

4. מקלפים את הסלק, פורסים לפרוסות דקות. מורחים את המחית בין הפרוסות ובונים כריך מ-5 שכבות סלק. מניחים על צלחת ויוצקים מהרוטב החם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר