לא על המתוק לבדו – קינוחים משולחן החג של עמותת בית השנטי

 לא על המתוק לבדו – קינוחים משולחן החג של עמותת בית השנטי

עריכה: השפית מיכל מוזס

בהוצאת בית השנטי
המחיר 92 ₪

כל ההכנסות ממכירת הספר יועברו לעמותת בית השנטי
להזמנת הספר: 03-5103339 מיטל – 054-2999336, נטע – 050-6599206
או באתר האינטרנט

 

 

לאור הצלחתו של ספר הבישול הראשון של בית השנטי "לא על האוכל לבדו", ששזר לתוכו את המהות, המשמעות והחוויה של קבלות השבת בבית השנטי, הוחלט להפגיש פעם נוספת את ילדי בית השנטי והציבור הרחב עם מטעמים, הפעם מתוקים, באמצעות חגי ישראל.

 

זהו ספר המשך שמציג את חיי הילדים בבית השנטי דרך חגי ישראל, מעביר את המשמעות של בית השנטי עבורם, וגם יהווה כלי להמשך הפעילות וההישרדות המתמדת של עמותת בית השנטי.

 

בספר מתכונים וצילומים לחגי ישראל, שכולם ניתנו על ידי טובי השפים והקונדיטורים בישראל. הכנת המתכונים בוצעה בשיתוף בית השנטי במסגרת סדנאות שנערכו במקום לאורך כל השנה שחלפה. בין 30 השפים-קונדיטורים שלקחו חלק בעשיית הספר: מיקי שמו, בן עמי, אורן בקר, ערן שוורצברד, אסטלה, שי-לי ליפא.

 

בכל חג ומועד הגיעו לבית השנטי בתל אביב ולבית השנטי במדבר, קונדיטורים וצלמים, והכינו עם הילדים ובני הנוער קינוחים טעימים וחגיגיים, שמתכוניהם מופיעים בספר, שגם משלב סיפורים קצרים ומכתבים של הילדים ובני הנוער המבוססים על ההווי הייחודי, שנוצר ומורגש בעיקר בחגים בבית השנטי.

 

פרקי/חגי הספר ומתכונים לדוגמא:

ראש השנה – מעמול תמרים, קאפקייקס תפוחים עם קצפת ודבש (שניהם של אלי חמו ובר פלד).

יום כיפור – רוגלך קקאו וקינמון, קומפוט חבושים (שניהם של אורלי פלאי ברונשטיין),

סוכות – עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים (נטלי לוין), עוגיות קאמל פאשה (רות אוליבר).

חנוכה – סופגניות ללא גלוטן (ענר צלאל), סופגניות ספרדיות עם גספאצ'ו תותים (ערן שוורצברד).

ט"ו בשבט – עוגיות פיצוחים (אורן בקר), טארט קרם מרציפן עם אגוזים ופירות מיובשים (אסטלה).

יום המשפחה – קסטה ביתית (יאיר פיינברג), מאפינס שקדים (שי-לי ליפא).

פורים – אוזני המן מבצק שמרים במילוי פרג (מיקי שמו), שטריצל פרג (תום פרנץ).

פסח – עוגיות תחרה לפסח (בן עמי ברתיני שביט), וואשרין (פאולין שובל).

יום העצמאות – עוגיות טחינה (דנה לבנת גזית), ממתק שומשום שחור (יואב דקלבאום).

ל"ג בעומר – סולת חלב ודבש במדורה (הדיי עפאים).

שבועות – עוגת "גבינה" טבעונית (נעמה שטייר)., עוגת גבינה ושוקולד לבן (דורית ברנד).

ט"ו באב – סופלה שוקולד (רונן אפללו), קרם קרמל (דידייה פרוזניאק).

 

הספר נוצר על ידי השפית מיכל מוזס בתמיכתה של חברת שטראוס, שמלווה את בית השנטי למעלה מעשור.

כל ההכנסות ממכירת הספר יועברו לבית השנטי, לצורך תמיכה בנערים ובנערות שזקוקים להזדמנות שנייה בחייהם.

 

מריומה, מנהלת בית השנטי, אומרת:  "אני מקווה ששפע האהבה, האומץ והנתינה שממלאים את החגים של בית השנטי, יבקעו מבין דפי הספר ויזכירו לכם שניתן למלא את החיים במתיקות. אתם, בעצם תרומתכם והכנסת המתוק לביתכם, נותנים כוח לנוער, להכניס מציקות לחייו ולבחור בחיים".

בית השנטי נועד לסייע לנוער במצוקה ולהעניק בית לנערים ולנערות עד גיל 21.
במהלך 30 שנות קיומו עברו בבית השנטי עשרות אלפי בני נוער שקיבלו קורת גג, אוזן קשבת, חום, משפחתיות, עזרה בלימודים ובמציאת עבודה, והחזרתם לחיים נורמטיביים. רבים מהם התגייסו לצה"ל, חלקם התקבלו ללימודים גבוהים והשתלבו חזרה בחיי הקהילה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה