לבנים חדשים מיקבי ציון: ארז שרדונה – שנין בלאן 2007, תדהר אמרלד ריזלינג – פרנץ' קולומבר יבש 2007

המסורת ארוכת השנים של יקבי ציון, שזורה בטכנולוגיות ייצור מתקדמות, טיפול קפדני בכרמים ובציוד מודרני. מקור היינות הזניים בענבים איכותיים מאזורי גידול בגליל, בשפלת יהודה ובהרי ירושלים

יקבי ציון חונכים יינות לבנים חדשים: יין לבן יבש מסדרת ארז המורכב מענבי שרדונה ושנין בלאן, ולראשונה בארץ, לדברי היקב, תדהר אמרלד ריזלינג – פרנץ' קולומבר יבש 2007.

המסורת ארוכת השנים של יקבי ציון, שזורה בטכנולוגיות ייצור מתקדמות, טיפול קפדני בכרמים ובציוד מודרני. מקור היינות הזניים בענבים איכותיים מאזורי גידול בגליל, בשפלת יהודה ובהרי ירושלים.

ארז שרדונה – שנין בלאן 2007
מקור הענבים מכרמים באזור הגליל המערבי ובאזור הרי ירושלים. היין מורכב מ- 50% ענבי שרדונה ו -50% ענבי שנין בלאן.
יין לבן יבש זה הינו בעל צבע זהבהב בהיר עם גוון ירקרק. ליין ניחוחות של מלון בשל, משמש מיובש, דבש, פרחים ופירות טרופיים מתקתקים. טעמו של היין מלא, עגול, מאוזן ומורכב עם סיומת רעננה ונעימה.
היין תסס בתסיסה קרה ומבוקרת, ושהה במיכלי נירוסטה בטמפרטורת נמוכות על-מנת לשמר את הפרחוניות המאפיינת את זני הענבים.
מוצע להגיש בטמפרטורה 12-14 מעלות.
מחיר לצרכן: 49 ₪

 

תדהר אמרלד ריזלינג – פרנץ' קולומבר יבש 2007
אמרלד ריזלינג יבש מהווה חידוש במדף היינות הלבנים. מקור הענבים מכרמים באזור כפר תבור ובאזור זיכרון יעקב.
היין מורכב מ- 75% ענבי אמרלד ריזלינג ו- 25% ענבי פרנץ' קולומבר.
יין לבן חצי יבש, בעל צבע זהבהב עם גוון ירקרק. ארומת היין שופעת ניחוחות של פרחים, דבש, תה, קליפת מלון וליים.
טעמו עוצמתי, מאוזן, פירותי עם סיומת עדינה ונעימה.
מוצע להגיש בטמפרטורה 11-13 מעלות.
מחיר לצרכן: 35 ₪

יקבי ציון הוא היקב הותיק בארץ ישראל. היקב הוקם ב-1848 על ידי משפחת שור, ברח' הגיא בירושלים, בצמוד לכותל המערבי.  היקב מצוי בעיצומה של תנופת התחדשות והתפתחות, שעיקרה שימת דגש על סדרות האיכות הייחודיות: ערמון, ארז ותדהר. 
הסגנון האופייני של היקב: יינות מודרניים, נקיים, המיועדים לשתייה מיידית, נגישים, עם פירותיות שמורה מובהקת.

צביקה שור הוא יינן היקב, שנולד וגדל בתוך היקב. את אהבת היין ותורת הייננות קיבל מאביו, שהיה יינן היקב לפניו. כמי שגדל בבית המייצר יין, משלב צביקה את כישוריו וניסיונו, יחד עם החידושים הטכנולוגיים המתקדמים והידע שרכש במהלך לימודיו.

כרמים:
אזור כפר תבור – הכרמים הם מהזנים: קברנה סוביניון, מרלו, קריניאן ואמרלד ריזלינג.
אזור רם און – הכרמים הם מהזנים: פטיט סירה, סירה, קברנה סוביניון, מרלו ואמרלד ריזלינג.
אזור גזר סיידון – הכרמים באזור הם מהזנים: מרלו, קריניאן ומוסקט אלכסנדרוני.
אזור מושבות השומרון – הכרמים הם מהזנים: קברנה סוביניון, מרלו וקריניאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר