מרכיבים:
6 יח. דגי לברק בגודל 500-600 גרם (לבקש בטן מנוקה וסנפירים גזורים)
2 יח. לימון בינוני, פרוס לטבעות
500 גרם עגבניות שרי מתוקות
200 גרם זיתי קלמטה מגולענים
1 צנצנת צלפים במלח (ניתן להחליף בכל סוג שהוא), מושרים ומסוננים
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
צרור קטן טימין, זעתר, אורגנו, פטרוזיליה (ניתן להוסיף או לגרוע לפי הטעם)
2 כוסות ציר דגים
6 יח. שיני שום פרוסות
שמן זית משובח
מלח ים
פלפל לבן גרוס
אופן ההכנה:
חורצים שני חתכים אלכסוניים בעור הדג.
משמנים ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים בבטן הדג עשבי תיבול, שום ולימון פרוס.
מחממים תנור ל-º250 במצב גריל עליון.
מסדרים את הדגים במגש מרופד בנייר אפייה.
כאשר פסי החימום מאדימים מכניסים את הדגים לתנור.
ברגע שעור הדגים משחים מוציאים בזהירות את המגש ומשנים את התנור לחום רגיל.
מחממים בסיר קטן את הציר דגים ביחד עם עגבניות שרי, זיתים וצלפים.
מפזרים על הדגים את החמאה ויוצקים את הציר החם בזהירות מסביב לדגים, לא יותר מחצי גובה הדגים.
מכסים בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור למשך 8-10 דקות נוספות.
מעבירים בעזרת פלטה רחבה את הדגים לצלחות הגשה.
לפרזנטציה מרשימה וחגיגית אפשר ניתן להכין את הדגים ב"מעטפות" נייר אפייה אישיות ולהגישם לשולחן סגורים. ניחוח הבישול שיעלה ברגע פתיחת המעטפה (זהירות – חם,) לא יישכח במהרה.
רצוי להגיש בליווי תוספת קלילה כגון ירקות קלויים או סלט ירוק רענן
המטבח של גרציא הוקם לפני שנה וחצי בקיבוץ העוגן ע"י מיכל גרציאני, בעלת קייטרינג גרציא. לאחרונה נפתחה גם Grazia Deli ברמת השרון, המציעה אוכל, מעדנים וקונדיטוריה מתוצרת גרציא.
גרציא, קיבוץ העוגן, 09-8943942, א-ה 07:30-20:00, ו' – 07:30-15:00, שבת – 15:00-09:00