מחקר חדש, שנערך במכון לרפואה סביבתית בשטוקהולם בירת שבדיה, ובשיתוף בית הספר לרפואה של הרווארד בבוסטון ארצות הברית ומכון קרולינסקה בשטוקהולם שבדיה, קבע כי שתייה מתונה וקבועה של בירה מפחיתה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן הכליה.
המחקר בחן את הקשר שבין צריכה מתונה של אלכוהול לשכיחות סרטן הכליה בקרב אוכלוסיית מחקר רחבה בשבדיה.
במסגרת המחקר נעשתה השוואה בין קבוצה של 855 חולים בסרטן הכליה לבין קבוצת ייחוס תואמת מקרב האוכלוסיה הכללית שמנתה 1,204 משתתפים.
משתתפי המחקר נתבקשו לענות על שאלון למילוי עצמי העוסק בנתונים אישיים, היסטוריה רפואית, הרגלי תזונה והרגלי צריכת אלכוהול במשך 5 שנים אחורנית ועד למועד המחקר. לאחר איסוף הנתונים הם הוזנו לתוך מודלים מורכבים בהם נבדקה השפעת צריכת האלכוהול.
מניתוח תוצאות הנתונים שנאספו הצטיירה תמונת מצב אופטימית. נמצא שצריכת בירה הורידה משמעותית את הסיכון ללקות בסרטן הכיליה. כמו כן, מתוצאות המחקר עולה כי הסיכון ללקות במחלה באוכלוסיית המחקר ירד עם העלייה בצריכת הבירה.
שתייה של כ- 8 כוסות בירה בחודש הורידה את הסיכון ב– 40% לעומת הימנעות מוחלטת משתיית בירה.
החוקרים קבעו כי ממצאים אלו מצביעים באופן ישיר על כך ששתייה מתונה וקבועה של בירה מביאה לירידה משמעותית בסיכון ללקות בסרטן הכיליה. החוקרים משערים כי השפעה זו של הבירה על הסיכון ללקות בסרטן כליה קשורה בהשפעת רכיבים פנוליים המצויים בה, כמו כן בהשפעת האלכוהול בבירה על שיפור ברגישות לאינסולין שהינו גורם סיכון ידוע המגביר חלוקת תאים סרטניים .
המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי הבריטי לסרטן (British Journal of Cancer), ומצטרף לשורה של מחקרים אשר מצביעים על כך ששתייה מתונה וקבועה של בירה מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, סוכרת, מקרים מסוימים של סרטן, ואף משפרת את התפקוד הקוגנטיבי, מסייעת לזיכרון, ותורמת למצב הרוח – מה שרבים מאיתנו יודעים גם ללא מחקרים.
