לטיפולו של הנשיא אובמה: משבר הרוקפור עם צרפת

משרד המסחר האמריקני הודיע לאחרונה על החלטתו להגדיל פי שלושה את המכס המוטל על רוקפור החל מ- 23 במרץ 2009. זאת כפעולת תגמול על סירוב האיחוד האירפאי לאשר יבוא חמאה אמריקאית עם הורמונים

צרפת הודיעה כי היא התלוננה בפני הנציבות האירופאית בעקבות החלטת הממשל האמריקני להעלות את המכס על גבינת רוקפור המיוצאת מצרפת לארה"ב.

משרד המסחר האמריקני הודיע לאחרונה על החלטתו להגדיל פי שלושה את המכס המוטל על רוקפור החל מ- 23 במרץ 2009.
זאת כפעולת תגמול על סירוב האיחוד האירפאי לאשר יבוא חמאה אמריקאית עם הורמונים.

צרפת מייצאת לארה"ב 400 טון רוקפור בשנה; 2 אחוזים מכלל תוצרת הגבינה.

קבלו את התיאור המלא של גבינת רוקפור באנציקלופדיה החופשית ויקיפדיה:
רוקפור הוא שמו של סוג של גבינה כחולה חצי קשה העשויה מחלב כבשים. מכיוון שרוקפור היא אחת המפורסמות שבין הגבינות הכחולות, שמה מהווה גם כינוי לכל הגבינות הכחולות.
מקורה של הגבינה בעיר רוקפור-סור-סולזון (Roquefort-sur-Soulzon) בדרום צרפת ומכאן שמה.
צבע הגבינה לבן, עם נימים כחולים כהים של עובש. העובש, Penicillium Roqueforti, מעניק לגבינה את ייחודה. העובש המקורי נמצא רק במערות קמבלו (Cambalou) באזור הייצור המקורי של הגבינה ולפי החוק באירופה אסור לקרוא בשם "רוקפור" לגבינות שאינן מיוצרות באזור זה. בעבר נהגו המגבנים להשאיר במערות לחם למשך שישה שבועות עד שצמח בו עובש; לאחר מכן הלחם יובש ונטחן לאבקה שהוספה לחלב. כיום העובש מיוצר בתנאי מעבדה.
קילוגרם אחד של גבינת רוקפור עשוי מ-4.5 ליטרים של חלב, והגבינה עשירה בשומן, חלבון ומינרלים, בפרט סידן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר