מדורת סוף הקיץ

אני מציע תבשיל פשוט וקל להכנה, שניתן להכין בטיולים או בבית. בשביל להכין אותו צריך סיר פוייקה גדול (קדירת ברזל אותה תמצאו בחנויות לכלי בישול), והרבה תאבון

אני מבשל בעיקר תבשילים ובשר על כל צורותיו, כאשר בדרך כלל אני אוהב לבשל בישול איטי או צלייה ממושכת.
התחלתי לבשל כתחביב, עד שקצב מטירה לימד אותי את רזי המקצוע, והיום אני מבשל יותר ויותר מתכונים.
אני מציע תבשיל פשוט וקל להכנה, שניתן להכין בטיולים או בבית. בשביל להכין אותו צריך סיר פוייקה גדול (קדירת ברזל אותה תמצאו בחנויות לכלי בישול), והרבה תאבון…


מצרכים ל- 6 אנשים
1 קילו מותן של כבש
1 קילו נקניקיות מרגז
250 גרם בקר (אנטרקוט)
4 – 5 תפוחי אדמה
2 בטטות
4 בצלים
2 ראשי שום
6 גזרים
פטריות (מכול סוג)
2 בקבוקים יין אדום יבש
בקבוק רוטב צ'ילי מתוק
פלפל שחור לא גרוס
מלח

אופן ההכנה
מדליקים מדורה ומחכים שיהיו הרבה גחלים. שמים את הסיר על הגחלים.
את הנקניקיות והבקר חותכים לחתיכות גסות וזורקים לסיר, ואת המותן מכניסים שלמה לתוך הסיר.
להוסיף לסיר את הירקות חתוכים לרבעים, ואת ראש השום לקלף ולזרוק שלם לסיר.
לאחר מכן מוסיפים את היין (שני הבקבוקים), בקבוק רוטב צ'לי מתוק וקצת מים.
לסיום, להוסיף פלפל ומלח.
סוגרים את הסיר ובודקים טוב טוב שהוא אטום.
מחכים שלוש וחצי עד ארבע שעות.

פותחים את הסיר ואוכלים. הטעם כל כך טוב, שכולם רבים על העצם שנשארת מהכבש…


שרון יוחאי הוא יועץ לקורסי הכשרה בג'ון ברייס הדרכה, חטיבת ההדרכה של מטריקס


רוצים שגם הסיפור שלכם על חוויות הבישול יתפרסם לצד מתכון שלכם?
כתבו אל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר