מדריך מישלן לטוקיו קובע כי העיר הנה יעד קולינרי משובח

בחודש נובמבר פרסמה לראשונה יצרנית הצמיגים ובעלת מדריכי המסעדות והמלונות מישלן (Michelin) את מדריך טוקיו שלה, ממנו עולה כי בעיר זאת יש מסעדות בעלות יותר כוכבים מאשר בפריז וניו-יורק ביחד. בהחלט תדהמה בעולם הקולינרי.

במדריך נסקרו 150 מסעדות ו- 28 בתי מלון, כאשר שמונה מסעדות קיבלו את דירוג הצמרת של שלושה כוכבים, 25 קיבלו שני כוכבים, ו- 117 קיבלו כוכב אחד; ובסך הכל 191 כוכבים לעומת 94 למסעדות פריז ו- 54 למסעדות ניו-יורק, או 148 כוכבים ביחד.

התוצאות אכן הפתיעו מבקרים וסועדים מקומיים, שהיו ספקנים ביחס ליכולתו של מדריך מסעדות זר לבקר ולהעריך מטבח מסורתי מאוד. ובכל זאת, כ- 60 אחוז מהמסעדות שזכו בכוכבים הנן יפניות.

מה שהפתיע עם הופעת מדריך זה, היא העובדה שיצא לאור זמן קצר אחרי פרסום מדריכי לוס אנג'לס ולאס וגאס. בלוס אנג'לס לא הייתה אף לא מסעדה אחת שקיבלה שלושה כוכבים, ובלאס וגאס – רק אחת. לעומת זאת, מדריך טוקיו העניק כוכב אחד לפחות ל- 150 מסעדות – תופעה ללא תקדים בתולדות מדריכי מישלן.

בין הזוכים בכוכבים: ג'ואל רובושון, שכל שלוש מסעדותיו בטוקיו זכו בכוכבים: לה טאבל דה ג'ואל רובושון – כוכב אחד, ל'אטלייה דה ג'ואל רובושון – שני כוכבים, וג'ואל רובושון – שלושה כוכבים.
רובושון אמר כי לא ציפה לקבל כוכבים כה רבים, והוא מופתע לגלות מסעדות שדורגו אותן אינו מכיר. הוא אמר כי הרמה הגסטרונומית בטוקיו גבוהה מאוד בכל סוגי המטבחים – לא רק יפני, כי אם גם איטלקי, ספרדי, צרפתי, ואחרים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה