fbpx

מוסר ים על קסביה, פטריות יער, פורצ'יני, שמאג'י, שאלוט ויין לבן

מתכון ל-4 סועדיםמצרכים: 4 נתחי דג מוסר (250 גר' כל יחידה)200 גרם פטריות יער200 גרם שמאג'י50 גרם פורצ'ני יבש8 יח' בצלי שאלוט קונפי6 שיני שום1/2 כוס יין שרדונה250 גרם חמאה1 כוס ציר דגים5 עלים של זעתר10 עלים של בזיליקום400 גרם קסביה (ארטישוק ירושלמי) קונפי16 עגבניות שריכוס שמן זית כתית מעולהמלח יםפלפל שחור גרוסלקונפי ירקות:8 עגבניות שרי8 שיני שום לא קלופות8 בצל שאלוטשמן זית אופן הכנת הקונפי:  בסירים נופרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות כשהם מכוסים בשמן זית. מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים) ונמנעים מרתיחה.מצננים ושומרים בצנצנות.אופן הכנת המנה:פילה מוסר:צורבים על מחבת חמה בשמן זית על הצד של העור למשך כ- 2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש ( 230 מעלות) כ- 3 דקות.לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות, ירקות קונפי ומאדים ביין לבן.מוסיפים ציר ירקות, מלח גס ופלפל שחור (קורט) ובזיליקום.מוסיפים חמאה ומסמיכים.אופן הרכבת המנה:בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה.שופכים בעדינות את רוטב הפטריות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון ל-4 סועדים

מצרכים: צילום מירה בל גזית
4 נתחי דג מוסר (250 גר' כל יחידה)
200 גרם פטריות יער
200 גרם שמאג'י
50 גרם פורצ'ני יבש
8 יח' בצלי שאלוט קונפי
6 שיני שום
1/2 כוס יין שרדונה
250 גרם חמאה
1 כוס ציר דגים
5 עלים של זעתר
10 עלים של בזיליקום
400 גרם קסביה (ארטישוק ירושלמי) קונפי
16 עגבניות שרי
כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ים
פלפל שחור גרוס

לקונפי ירקות:
8 עגבניות שרי
8 שיני שום לא קלופות
8 בצל שאלוט
שמן זית

אופן הכנת הקונפי: 
בסירים נופרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות כשהם מכוסים בשמן זית.
 מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים) ונמנעים מרתיחה.
מצננים ושומרים בצנצנות.

אופן הכנת המנה:
פילה מוסר:
צורבים על מחבת חמה בשמן זית על הצד של העור למשך כ- 2 דקות.
הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש ( 230 מעלות) כ- 3 דקות.

לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות, ירקות קונפי ומאדים ביין לבן.
מוסיפים ציר ירקות, מלח גס ופלפל שחור (קורט) ובזיליקום.
מוסיפים חמאה ומסמיכים.

אופן הרכבת המנה:
בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה.
שופכים בעדינות את רוטב הפטריות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר