מתכון ל-4 סועדים
מצרכים:
4 נתחי דג מוסר (250 גר' כל יחידה)
200 גרם פטריות יער
200 גרם שמאג'י
50 גרם פורצ'ני יבש
8 יח' בצלי שאלוט קונפי
6 שיני שום
1/2 כוס יין שרדונה
250 גרם חמאה
1 כוס ציר דגים
5 עלים של זעתר
10 עלים של בזיליקום
400 גרם קסביה (ארטישוק ירושלמי) קונפי
16 עגבניות שרי
כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ים
פלפל שחור גרוס
לקונפי ירקות:
8 עגבניות שרי
8 שיני שום לא קלופות
8 בצל שאלוט
שמן זית
אופן הכנת הקונפי:
בסירים נופרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות כשהם מכוסים בשמן זית.
מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים) ונמנעים מרתיחה.
מצננים ושומרים בצנצנות.
אופן הכנת המנה:
פילה מוסר:
צורבים על מחבת חמה בשמן זית על הצד של העור למשך כ- 2 דקות.
הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש ( 230 מעלות) כ- 3 דקות.
לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות, ירקות קונפי ומאדים ביין לבן.
מוסיפים ציר ירקות, מלח גס ופלפל שחור (קורט) ובזיליקום.
מוסיפים חמאה ומסמיכים.
אופן הרכבת המנה:
בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה.
שופכים בעדינות את רוטב הפטריות.