מוסר ים על קסביה, פטריות יער, פורצ'יני, שמאג'י, שאלוט ויין לבן

מתכון ל-4 סועדיםמצרכים: 4 נתחי דג מוסר (250 גר' כל יחידה)200 גרם פטריות יער200 גרם שמאג'י50 גרם פורצ'ני יבש8 יח' בצלי שאלוט קונפי6 שיני שום1/2 כוס יין שרדונה250 גרם חמאה1 כוס ציר דגים5 עלים של זעתר10 עלים של בזיליקום400 גרם קסביה (ארטישוק ירושלמי) קונפי16 עגבניות שריכוס שמן זית כתית מעולהמלח יםפלפל שחור גרוסלקונפי ירקות:8 עגבניות שרי8 שיני שום לא קלופות8 בצל שאלוטשמן זית אופן הכנת הקונפי:  בסירים נופרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות כשהם מכוסים בשמן זית. מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים) ונמנעים מרתיחה.מצננים ושומרים בצנצנות.אופן הכנת המנה:פילה מוסר:צורבים על מחבת חמה בשמן זית על הצד של העור למשך כ- 2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש ( 230 מעלות) כ- 3 דקות.לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות, ירקות קונפי ומאדים ביין לבן.מוסיפים ציר ירקות, מלח גס ופלפל שחור (קורט) ובזיליקום.מוסיפים חמאה ומסמיכים.אופן הרכבת המנה:בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה.שופכים בעדינות את רוטב הפטריות.

מתכון ל-4 סועדים

מצרכים: צילום מירה בל גזית
4 נתחי דג מוסר (250 גר' כל יחידה)
200 גרם פטריות יער
200 גרם שמאג'י
50 גרם פורצ'ני יבש
8 יח' בצלי שאלוט קונפי
6 שיני שום
1/2 כוס יין שרדונה
250 גרם חמאה
1 כוס ציר דגים
5 עלים של זעתר
10 עלים של בזיליקום
400 גרם קסביה (ארטישוק ירושלמי) קונפי
16 עגבניות שרי
כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ים
פלפל שחור גרוס

לקונפי ירקות:
8 עגבניות שרי
8 שיני שום לא קלופות
8 בצל שאלוט
שמן זית

אופן הכנת הקונפי: 
בסירים נופרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות כשהם מכוסים בשמן זית.
 מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים) ונמנעים מרתיחה.
מצננים ושומרים בצנצנות.

אופן הכנת המנה:
פילה מוסר:
צורבים על מחבת חמה בשמן זית על הצד של העור למשך כ- 2 דקות.
הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש ( 230 מעלות) כ- 3 דקות.

לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות, ירקות קונפי ומאדים ביין לבן.
מוסיפים ציר ירקות, מלח גס ופלפל שחור (קורט) ובזיליקום.
מוסיפים חמאה ומסמיכים.

אופן הרכבת המנה:
בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה.
שופכים בעדינות את רוטב הפטריות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר