מחקר חדש קובע כי חלב עיזים מגן מפני דלקות וזיהומים

מחקר חדש שנערך במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת אוסקה שביפן, קובע כי חלב עיזים מסייע בהגנה מפני דלקות וזיהומים. המחקר בחן את הקשר שבין רכיבים ייחודיים הקיימים בחלב העיזים לבין השפעתם על המערכת החיסונית בגוף האדם.
מדובר ברכיבים שומניים ייחודיים, הנקראים גנגליאוזידים, המצויים בסוגי חלב שונים וידועים בתרומתם לחיזוק המערכת החיסונית, הודות ליכולתם לנטרל את ההשפעה המזיקה של חיידקים ולהגן מפני דלקות וזיהומים.
רכיבים ייחודיים אלו נקשרים לקולטנים של רעלנים, המופרשים מהחיידקים, ועל ידי כך מנטרלים את פעילותם המזיקה על מערכות שונות בגוף האדם.

במהלך המחקר המורכב, אשר התנהל במעבדה כימית ביפן, נבדק לראשונה הריכוז של רכיבים שומניים אלו בדגימות של חלב עיזים, חלב אם וחלב פרה, ונבחנה יכולתם והשפעתם על נטרול פעילות הרעלנים, של חיידקים מזן ויבריו – כולירה ובוטולינום, העלולים לפגוע במערכות שונות בגוף, כגון מערכת העיכול ומערכת העצבים המרכזית, וכתוצאה מכך לגרום לנזקים נוירולוגים קשים, אשר עשויים להביא לזיהום, הרעלה, ובמקרים קשים אף לשיתוק ומוות.

מניתוח תוצאות הבדיקות נמצא כי חלב העיזים הינו היחיד בעל יכולת השפעה המנטרלת את חיידק הבוטלינום. מעבר לכך, חלב העיזים הראה יעילות של 100% בנטרול חיידק הויבריו כולירה, לעומת חלב האם שגילה יעילות של 93% בלבד.

מסקנת החוקרים היא כי לחלב העיזים תרומה משמעותית נגד חיידקים העלולים לגרום לנזק עצבי, לדלקות ולזיהומים, בהשוואה לחלב אם וחלב פרה.

גלעד צרי, טכנולוג החלב הראשי של מחלבת משק צוריאל, מגיב על תוצאות המחקר: "חלב עיזים הוא מקור יעיל לסידן וברזל, וכבר בעבר יוחסו לו סגולות בריאותיות אשר מקבלות כיום ביסוס במחקרים חדשים. אומנם מדובר במחקר שנעשה בדגימות מעבדה, אולם הוא בהחלט שופך אור על ההיבט הבריאותי של חלב העיזים, ומספק סיבה מדעית טובה לציבור הצרכנים, מדוע לגוון את צריכת החלב הקבועה שלו גם בחלב עיזים. בישראל, בכל רשתות השיווק והמכולות ניתן למצוא מגוון גדול של חלב עיזים ומוצרי עיזים של משק צוריאל ומחלבות נוספות. מומלץ לגוון את התפריט היומי ולשלב גם מוצרים מחלב עיזים לבריאות מיטבית".

על חלב עיזים ותרומתו לבריאות
חלב וגבינות עיזים הם מיסודות הדיאטה הים תיכונית, הידועה כיום ממחקרים כתורמת לבריאות ולאריכות ימים. חלב עיזים הוא מקור תזונתי טוב לרכיבי תזונה חיוניים כמו חלבון, סידן, ויטמין B2, מגנזיום, ברזל ועוד.
כיום, יותר אנשים בעולם שותים חלב עיזים מחלב פרה. עדויות רפואיות מצטברות מצביעות על סגולותיו הבריאותיות של חלב העיזים בזכות המרכיבים הייחודים לו, ביניהם תכולת הסידן הגבוהה התורמת לבניית עצמות בקרב ילדים ומניעת אוסטיאופורוזיס בקרב מבוגרים, הרכב החלבון הייחודי ופיזור של מולקולות השומן שמאפשר עיכול קל וטוב יותר, היכולת שלו לרפא פצעים ויראליים (אפטות) בפה על ידי חיזוק מערכת החיסון, תכולת המינרלים שבו כמו מגנזיום וספיגתם המיטבית במעי, ועוד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה