מטבח בריא — משפחה בריאה, המפתח הגליקמי לתזונה נכונה

מטבח בריא — משפחה בריאה
המפתח הגליקמי לתזונה נכונה
מאת ברברה שיפר–ברגשטין
הוצאת אסטרולוג
המחיר 98 ש"ח

• איך יורדים במשקל בלי לחוש רעב?
• איך להפסיק לאכול עוגות, צ'יפס ובורקס?
• איך להפסיק להזדקק לדיאטות, כי הן לא עוזרות?
• למה אנשים שמנים חושבים כל הזמן על אוכל ותמיד רעבים?
• איך לשוב לבריאות תקינה ולהתמלא באנרגיות?
• מה ממכר בסוכר?
• איך לגרום לילדכם לשתף פעולה במטבח?
• איך ארוחות משפחתיות, פעילות משותפת בתכנון התפריט, קניות והכנת האוכל, יכולים לתרום לגיבוש משפחתי ולהכרות טובה יותר עם ילדיכם?

על שאלות אלה ורבות נוספות עונה ספר זה, המציע דרך בריאה וקלה ליישום לכל משפחה. המחברת אומרת כי כאשר המטבח הביתי מנוהל לפי עקרונות של התזונה החדשה, ומזונות שהמפתח הגליקמי בהם נמוך ממלאים את המזווה, בריאות בני המשפחה — מבוגרים וילדים כאחד, משתפרת פלאים, ולא דרוש לשם כך מאמץ רב.

ברברה שיפר–ברגשטין  מסבירה כי אכילה היא יותר מעיכול. אוכל הוא תהליך דינמי, חברתי, רגשי ושכלי. מחקרים מראים שאנשים שאוכלים ביחד הם בריאים יותר פיסית, מנטלית וחברתית. האכילה בצוותא היא גורם מקשר בין בני המשפחה, הזדמנות לדבר על היום שחלף ולחלוק חוויות, רגשות ומחשבות.

המחברת מנתצת את מיתוס הדיאטה. היא זורה ספק ומתעמתת עם כל מה שנאמר לנו לגבי מה עלינו לאכול כדי לרזות. היא מסבירה מדוע כל נסיונות העבר שלנו להוריד במשקל, נכשלו. מדוע קשה לנו להפסיק לאכול (זה לא בגלל העדר כוח רצון), מדוע אכילת יתר אינה השד האמיתי, ומה עלינו לאכול כדי לרזות.
שיעור ההצלחה של שמירה על משקל נמוך לטווח רחוק בעזרת דיאטות מסורתיות הוא פחות מ-5%, בעוד שבשיטות המבוססות על "תזונה חדשה", שיעור ההצלחה עולה על 75%.

שיפר גם מתייחסת ל"תסמונת הילד הכבד" ומסבירה בין היתר איך אוכל תעשייתי הוא גורם מוביל להשמנת יתר אצל ילדים.

לספר מצורפת רשימת פריטים חיוניים למזווה בריא, וכן כ-30 מתכונים קלים להכנה, ידידותיים מבחינה ביוכימית וטעימים.

ועל המחברת: בגיל 75, ברברה שיפר, אוהבת לאכול ואוכלת ללא הגבלה מאכלים טעימים, מתעמלת, פעילה ורוכשת בגדים באותן מידות שלבשה בשנותיה היפות.
נס רפואי? לא. לדבריה, כל משפחה, אם תפנים את עקרונות המטבח הבריא, תוכל להגיע לכך. וברברה מבטיחה: זכרו, מטבח בריא הוא רק ההתחלה. בסופה של הדרך (שאינה קשה במיוחד) מחכה לכם משפחה בריאה, מאושרת ואוהבת.

ברברה שיפר–ברגשטין נולדה בקנדה ועלתה בשנת 1970 לישראל עם בעלה וארבעת ילדיה. מאז היא חיה בירושלים. בעלת תואר ראשון ושני, מרצה מבוקשת ויועצת בנושאי משפחתיות ובריאות ומפיצה בכל הזדמנות את נפלאות "התזונה החדשה".
ב-2001 ראה אור בארץ (אסטרולוג) ובארה"ב ספרה הראשון "המפתח הביוכימי", שהוא בין הראשונים בתחום.

תוכן העניינים:
להזין את משפחתכם באהבה — הפתרון הביו–דינאמי או מחיר הנוחיות
על מה אנו מדברים או אוכל, דיאטה, השמנה
פרק שלא כולם יאהבו לקרוא או ניתוץ המיתוסים של הדיאטה
מטבח לא–בריא זהה למשפחה לא–בריאה או בעיית המשקל: האם זו מגיפה?
מכונית צריכה דלק. מה צריכה דיאטה? או מה יניע את המחויבות שלנו?
לחשוב בגדול (כי גדול זה טוב!) או השלכות ההשמנה
אז את מי אפשר להאשים? או המפתח לתהליך הביוכימי
האויב שבתוכנו או אינסולין יתר (היפראינסולמיה)
איך זה קרה? או בואו נחפש את האשם!
פחמימות והמפתח הגליקמי או שלום תיאוריה, הגיע זמן האוכל
שמן הופך ר ז ה או פלא החלבון
העיקר הבריאות או למה לי לקחת ללב?
נכשל, עבר, טוב או גם במטבח צריך ללמוד
לפחות… תחשבו על הילדים! או צרות מחוץ למטבח
אסטרטגיית האכילה שלכם או לעבור את זה צעד צעד
הפיתרון הביו–דינמי או מה למדנו עד כאן?
לקצר את הדרך או המסלול המהיר
דרך המלך או הנתיב המרכזי
מסלול לחיים שלמים או לתמיד!
הצלחה או כישלון
המתכונים האישיים שלי או קדימה, למטבח!
הפיתרון הדינאמי או הזינו את משפחתכם באהבה
יצירה או שעשוע במטבח
רשימת סיוע אישית שלי
מתכונים טעימים שיתאימו לכם






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה