מיני המבורגר פטריות פורטבלה וגאודה

מתכון של השף אריק ברגר לחג שבועות עבור חברת סיימן יבואנית מותגי מזון וגבינות, כשלמיני המבורגר פטריות פורטבלה וגאודה מוסיפים עגבניות, מלפפון כבוש ובצל מוחמץ

מוציאים את הפטריות והגבינה ובונים את ההמבורגר – בצל, עגבנייה, פטריות עם גבינה ומלפפון כבוש
מוציאים את הפטריות והגבינה ובונים את ההמבורגר – בצל, עגבנייה, פטריות עם גבינה ומלפפון כבוש

מצרכים ל-6 מנות

12 לחמניות המבורגר בייבי

פרוסות עגבנייה

פרוסות מלפפון כבוש

600 גרם גבינת גאודה בקר ו/או עיזים פרוסה לעובי 1/2 ס"מ

12 פטריות פורטבלה

מעט טימין

מעט שמן זית

2 בצלים

2 כפות סוכר

2 כפות חומץ

אופן ההכנה

הכנת פטריות פורטבלה

בעזרת סכין מורידים את רגל הפטרייה ואת חלקה התחתון (השערות).

מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל וטימין.

מסדרים את הפטריות המתובלות על תבנית עם נייר אפייה.

צולים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.

הכנת בצל מוחמץ

קולפים את הבצלים ופורסים אותם דק ככל האפשר.

מניחים את פרוסות הבצל בסיר ומוסיפים את הסוכר והחומץ.

מוסיפים מים עד לכיסוי הבצלים.

מביאים על אש גבוהה לרתיחה.

מנמיכים לאש קטנה למשך 10 דקות.

מסננים את הבצלים מהנוזל ומצננים.

הכנת המנה והגשה

מסדרים את גבינת הגאודה הפרוסה על הפטריות הצלויות.

מכניסים לתנור ב- 190 מעלות להמסה.

חוצים את לחמניות ההמבורגר.

מכינים את העגבניות הפרוסות, המלפפון הכבוש הפרוס, ובמידה ורוצים גם מיונז או ממרח כלשהו.

מוציאים את הפטריות והגבינה ובונים את ההמבורגר – בצל, עגבנייה, פטריות עם גבינה ומלפפון כבוש.

במידת הצורך מייצבים את ההמבורגר בעזרת קיסם.

ניתן להגיש עם צ'יפס או פלחי תפוחי אדמה צלויים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה