חומרים לכ- 40 לביבות:
שמנת חמוצה
1 כפית כמון
חצי כפית פפריקה חריפה
1 קילוגרם בטטה קלופה
1 וחצי כוס בצל קצוץ
3 ביצים
6 כפות קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
לערבב ביחד שמנת חמוצה כמון ופפריקה חריפה.
להניח בצד.
לגרד את הבטטה מעל מגבת כותנה ולסחוט להורדת נוזלים.
בתוך קערה לערבב ביחד את הבטטה הסחוטה, בצל, ביצים, קמח, מלח, פלפל.
לחמם במחבת שמן לטיגון.
ליצור לביבות ביס מהבלילה ולטגן כ- 5 דקות מכל צד.
להניח על נייר סופג עד הגשה.
לחמם בתנור לפני הגשה.
הגשה:
מגש גדול שטוח לביבות מעל שמנת מתובלת ופקאן
מתאים לצד פונץ' חם.
מירב שפילמן – שף עיצובים בטעמים