fbpx

ממסעדת טרגון לג'ון ברייס הדרכה

דרור אוהב לבשל בעיקר בשר וטרינים (מאפה של בשר, בעיקר כבד וחלקי פנים, בקדירת חרס מכוסה בתנור), כאשר המטבחים המועדפים עליו הם הצרפתי והאיטלקי, והמומחיות שלו היא בישול מהיר
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

אני אוהב לבשל בעיקר בשר וטרינים (מאפה של בשר, בעיקר כבד וחלקי פנים, בקדירת חרס מכוסה בתנור), כאשר המטבחים המועדפים עלי הם הצרפתי והאיטלקי, והמומחיות שלי היא בישול מהיר.

לפני כ- 18 שנה למדתי במשך שמונה חודשים אצל השף השוויצרי אדווין פלדר, והייתי השף והבעלים של מסעדת טרגון בתל אביב ושל מעדנייה ברמת השרון.

כיום, אני מבשל בעיקר למשפחה ולחברים, ומעת לעת באירועים קטנים מוזמנים.

מוס סלמון
המתכון מתאים לתבנית אינגליש-קייק חד פעמית.

החומרים:
400 גרם סלמון מעושן (ניתן להשיג קצוות חתוכות, מה שנקרא "שאריות" של סלמון מעושן – הרבה יותר זול)
300 גרם חמאה
2 יחידות גבינת מסקרפונה "רועי העמק" (ניתן להשיג בחנות הטבע בכיכר מסריק בתל אביב), או לחילופין חבילה ורבע של גבינת שמנת 32 אחוז (כ – 300 גרם)
מעט קצח

אופן ההכנה:
לרפד תבנית אינגליש-קייק חד פעמית במעט חמאה רכה (שכבה דקיקה), ולפזר על התחתית והדפנות קצח שיידבק לחמאה, ולהניח במקפיא.
להניח חמאה וגבינה בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה עד שיתרככו מעט.
להכניס את הסלמון למעבד מזון, ולהפעילו עד שהסלמון יהפוך ל"משחה".
להוסיף חמאה רכה ולהפעיל למשך כדקה וחצי.
להוסיף מסקרפונה ולהפעיל למשך כדקה וחצי נוספת, עד שהתערובת תיראה הומוגנית.
לצקת לתבנית ולהעביר למקרר למשך כמה שעות.
הערה: אין לעבד את התערובת לזמן ממושך, על מנת שלא "תתפרק".

להגשה:
להפוך את ה"יציקה" אל מגש מתאים ולעטר כיד הדמיון, ולהוסיף טוסטים חמים על יד.

בתאבון!

דרור דשא הוא מדריך ERP בכיר באגף הטמעת מערכות, ג'ון ברייס הדרכה – חטיבת ההדרכה של מטריקס

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה