מסור ים על קונפי ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות עשבי תיבול וצ'ילי

מצרכים ל- 4 מנות:לקונפי ארטישוק:קילו ארטישוק ירושלמי שטוף היטב או מקולףשמן זיתמלח, פלפלכף תימין טרי קצוץכף זעתר טרי קצוץלהכנת הרוטב:4 עגבניות בשלות ללא הקליפה, חתוכות לקוביות קטנות 2 שיני שום פרוסות2 בצלים סגולים קצוציםכפית פטרוזיליה קצוצהכפית תימין קצוץכפית זעתר קצוץצ'ילי אדום קצוץכף מיץ לימוןמלח, פלפל2 כפות שמן זית אופן ההכנה:קונפי ארטישוק:שמים את הארטישוק בתבנית עם דפנות גבוהות.מכסים עד שני שליש גובה בשמן זית ומוסיפים את התיבול. מכניסים לתנור על 130 מעלות למשך שלוש שעות לפחות (עד שהארטישוק נימוח). רוטב:מטגנים בצל + שום בשמן זית בערך דקה.מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן בערך עוד שתי דקות.מוסיפים את העשבים, הלימון והצ'ילי, מלח ופלפל.מטגנים עד שהעגבניות מוציאות מיץ.מתקנים תיבול ומוזגים מעל כל פילה דג. דג:משמנים מחבת ומחממים אותה. שמים על מחבת פלפל גרוס טרי ומלח (עדיף מלח גס ים). מניחים את הפילה בצד של העור על המחבת.מנמיכים את האש לאש בינונית, ומחכים שהדג יתחיל לשנות את צבעו ללבן. ברגע ששינה את צבעו בחצי גובה הדג, הופכים אותו.נותנים לו עוד שתי דקות על המחבת ומגישים. אופן ההגשה:מניחים במרכז צלחת ערמת ארטישוק ירושלמי קונפי, מעליה את פילה הדג, ומעל כל פילה 3 כפות רוטב. ממתכוני עכבר שף 2009

מצרכים ל- 4 מנות:
לקונפי ארטישוק:
קילו ארטישוק ירושלמי שטוף היטב או מקולף
שמן זית
מלח, פלפל
כף תימין טרי קצוץ
כף זעתר טרי קצוץ

להכנת הרוטב:
4 עגבניות בשלות ללא הקליפה, חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות
2 בצלים סגולים קצוצים
כפית פטרוזיליה קצוצה
כפית תימין קצוץ
כפית זעתר קצוץ
צ'ילי אדום קצוץ
כף מיץ לימון
מלח, פלפל
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
קונפי ארטישוק:
שמים את הארטישוק בתבנית עם דפנות גבוהות.
מכסים עד שני שליש גובה בשמן זית ומוסיפים את התיבול.
מכניסים לתנור על 130 מעלות למשך שלוש שעות לפחות (עד שהארטישוק נימוח).

רוטב:
מטגנים בצל + שום בשמן זית בערך דקה.
מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן בערך עוד שתי דקות.
מוסיפים את העשבים, הלימון והצ'ילי, מלח ופלפל.
מטגנים עד שהעגבניות מוציאות מיץ.
מתקנים תיבול ומוזגים מעל כל פילה דג.

דג:
משמנים מחבת ומחממים אותה.
שמים על מחבת פלפל גרוס טרי ומלח (עדיף מלח גס ים).
מניחים את הפילה בצד של העור על המחבת.
מנמיכים את האש לאש בינונית, ומחכים שהדג יתחיל לשנות את צבעו ללבן.
ברגע ששינה את צבעו בחצי גובה הדג, הופכים אותו.
נותנים לו עוד שתי דקות על המחבת ומגישים.

אופן ההגשה:
מניחים במרכז צלחת ערמת ארטישוק ירושלמי קונפי, מעליה את פילה הדג, ומעל כל פילה 3 כפות רוטב.

ממתכוני עכבר שף 2009

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר