fbpx

מסעדה איטלקית חדשה בירושלים: סאפורי חלבית כשרה

במקום בו שוכנת עתה סאפורי ("טעמים" באיטלקית) ברחוב קרן היסוד, שכנה למעלה מעשרים שנה מסעדת "איטליה הקטנה". השף כאן הוא ניקולאי קוזלוב, לשעבר הסו שף של מיכאל כ"ץ ממסעדות לבן, אדום, וטרטוריה חב"ה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

לאחר ניסיון כזכיין סניף "רולדין" במתחם ממילא בירושלים, הרחיב היזם משה פרץ (לא הזמר) את פעילותו, ופתח את "סאפורי" – מסעדה איטלקית בנוסח מילנו, מה שאומר כי המסעדה מתמחה במטבח איטלקי מודרני. נכון שהקווים המנחים הם איטלקיים מסורתיים, אבל הפרשנות כוללת טכניקות מודרניות ממטבחים עולמיים נוספים: צרפתי, אסיאתי והודי, ונוצרת חוויית אכילה המשלבת בין הקלאסי לעכשווי.

במקום בו שוכנת עתה סאפורי ("טעמים" באיטלקית) ברחוב קרן היסוד, שכנה למעלה מעשרים שנה מסעדת "איטליה הקטנה". השף כאן הוא ניקולאי קוזלוב, לשעבר הסו שף של מיכאל כ"ץ ממסעדות לבן, אדום, וטרטוריה חב"ה.

 

בארוחת היכרות עם המסעדה, טעמנו רבות מתוך המנות בתפריט, כשמשה פרץ הבעלים הבעלים והשף קוזלוב, משגרים מנה אחרי מנה יחד עם יינות יקב פסגות שנמזגו/

מנות ראשונות:
פוקצ'ה ומטבלי הבית – 24 ₪
בוראטה – מוצרלה בוראטה, עגבניות צלויות, שום קונפי, שמן בזיליקום, חומץ בלסמי ומקלות פוקצ'ה – 56 ₪  – מנה מומלצת
ברוסקטה קלאסית – עגבניות, זיתי קלמטה, שמן זית, חומץ בלסמי, בזיליקום – 32 ₪
סלט דונה – עלי רוקט, גלורית צלויה, סלק אפוי, עדשים שחורות, עגבניות לחות, חמוציות, שקדים קלויום, תלתלי בטטה בוינ גרט עשבים – 54 ₪
סביצ'ה דג ים – קוביות דג בשמן זית, לימון, אבוקדו פיקנטי, עשבי תיבול ובלים ברוטב גספצ'ו – 49 ₪
פולנטה – פולנטת תירס טרי, נגיעות בלסמי, פטריית פורטבלו צלויה, ביצה עלומה, אספרגוס חלוט, פרמזן ורוטב הולנדייז בזיליקום – 47 ₪ – מנה מומלצת

 

מנות עיקריות:
אנילוטי בטטה צלויה – בטטה מקורמלת בתנור, עשבי תיבול, אספרגוס בקרם שמנת ונגיעות גבינת סנט מור – 67 ₪ – מנה מומלצת 
ניוקי גינה – ניוקי פריכים בליווי ירקות אנטיפסטי בחמאה – תפו"א, שעועית ירוקה, פטריות, עגבניות שרי ופלפל שושקה עם שבבי גבינת קצ'וטה –  57 ₪
פסטה בלרינת יער – פסטה בלרינה, מבחר פטריות מוקפצות בשמן זית וחמאת פורצ'יני, ארטישוקים, צנוברים, עירית וטוויל פרמזן – 67 ₪
פיצה ירוקה – קרם תרד, פרמזן, זוקיני, גבינה כחולה וסלט עלי תרד טריים בלימון – 54 ₪ – מנה מומלצת 
פיצה בטטה עיזים – רוטב עגבניות, מוצרלה, בטטה צלויה, גבינת עיזים, בזיליקום, צנוברים – 58 ₪
סלמון טליוליני – פילה סלמון צרוב על מצע פסטה שחורה ברוטב אליו אוליו, קרם תרד וגבינת גורגונזולה. 96 ₪

קינוחים:
פונדנט שוקולד – עוגה דחוסה ונימוחה משוקולד מריר משובח, בליווי גלידת וניל, פירורי עוגיות פריכים ופרחים אכילים.
טירמיסו קלאסי – קרם מסקרפונה, קפה , בישקוטים וציפוי פריך. מוגש בעציץ טרה קוטה.
טארט ליים – מלית חמצמצה של ליים על בסיס בצק פריך. בעיטור פרחים אכילים – מנה מומלצת
מוס שוקולד עם קציפת מסקרפונה – שוקולד מריר איכותי, קציפת מסקרפונה מומתקת קלות עם מלח ופלפל להעצמת הטעם.
(טווחי מחירי הקינוחים 36-42 ₪)

 

המסעדה הכשרה (בהשגחת הרבנות ירושלים), מציעה ארוחות בוקר ייחודיות, מנות צהרים (כולל ארוחה עסקית) וערב, ומוצרי שוק ומעדנייה מיובאים.

סאפורי
רח' קרן היסוד 38, ירושלים
טל. 02-5617638

 

צילום ישראל פרקר – אתר יינות ישראל, יח"צ

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה