מסעדת "אלומה" בגליל מארחת החודש את מיטב השפים הצפוניים

הביסטרו הגלילי "אלומה" בתרשיחא, מארח בחודש מאי 2006 מפגש פסגה קולינרי מרתק, בו השפים מהמסעדות המובילות בצפון יתארחו לסדרת ארוחות גורמה.

השפים אורי ירמיאס מ"אורי בורי", דוחול ספדי מ"דיאנא" וחיים טיבי מ"מוסקט", יוכיחו את יכולותיהם הקולינריות לצד צוות השפים של "אלומה"" אלפא פרי וטל זאבי.
כמו כן, לקראת שבועות ייערכו במסעדה שני אירועי טעימות של גבינות ממשק יעקבס ויין של רמת הגולן. כל האירועים נערכים בחסות יקבי רמת הגולן.

ב-9 למאי יתארח השף אורי ירמיאס ממסעדת "אורי בורי" לארוחת דגים ופירות ים, הכוללת בין השאר קוקי סן ז'אק צלוי עם בייקון בליווי פירה שורשים, סשימי סלמון בליווי גלידת ווסאבי וסוכריות ג'ינג'ר, טונה צרובה עם קונפי קולרבי ושום, סינטה טלה עם פירה ארטישוק ירושלמי וציר טלה, ועוד.

ב-16 למאי יתארח השף דוחול ספדי ממסעדת "דיאנא" לארוחת מאכלים מן המטבח הערבי האסלי, כגון קובנייה של טלה, חציל בלאדי בטחינה גולמית וזעתר טרי, סלט ע'כוב, תבשיל כתף טלה ועדשים, עוגת סולת עם גבינת ג'יבני, ועוד.

ב-30 למאי יתארח השף חיים טיבי ממסעדת "מוסקט" לארוחה גלילית מן השדה, שתכלול לקט ירקות ירוקים אותם ילקטו השפים בבוקר האירוע, לצד תבשילי בשר ודגה מקומיים.

מחירי הארוחות 150 ₪ לסועד.
הארוחות מלוות בטעימות של יינות האיכות של יקבי רמת הגולן במחיר 65 ₪.


לקראת שבועות, בתאריכים 6 ו-13 ליוני יערכו במסעדה ערבי טעימות של גבינות ממשק יעקבס ויינות של רמת הגולן. המחיר לטעימות הגבינה הנו 125 ₪ בתוספת 65 ₪ לטעימות היין.
מומלץ להזמין מקומות מראש

תפריט ארוחת טעימות "אורי בורי" ב-9 למאי
פתיחים:
– קוקי סן ז'ק צלוי עם בייקון בליווי פירה שורשים
– אנשובי בכבישה ביתית על מצע פוקצ'ה ברוטב יוגורט ורכז רימונים
– דג ים מוחמץ בסומק ועשבים
– סשימי סלמון בליווי גלידת ווסהאבי וסוכריות ג'ינג'ר
– אנטי פסטי גלילי
– סלט ירוקי גינה
ביניים:
– אספרסו קרם חצילים וצנוברים
עיקריות:
– מולים בציר קלמארי
– טונה צרובה עם קונפי קולורבי ושום
– סינטה טלה עם פירה ארטישוק ירושלמי וציר טלה
פלטת קינוחים

תפריט ארוחת טעימות "דיאנא" ב-16 למאי
פתיחים:
– סלט פטרוזיליה וכוסברה עם בוטנים ופלפלים
– קובנייה של טלה
– פלאפל מקומי על מצע חומוס
– חציל בלאדי בטחינה גולמית וזעתר טרי
– תבשיל עלט ובצל סגול
– סלט ע'כוב
עיקריות:
– ארטישוק במילוי בשר טלה צלוי בתנור
– קבב טלה על מקלות קינמון
– תבשיל כתף טלה ועדשים
קינוחים:
– קנאפה על מצע תמרים לחים
– עוגת סולת עם גבינת ג'יבני
– מלבי משוגע

תפריט "מוסקט" ב- 30 למאי
ארוחה המשלבת את הגורמה של הגליל המערבי והגליל העליון – בבוקר האירוע יצאו השפים ללקט ירקות ירוקים מן השדה, ויכינו תבשילים מן הבשר והדגה המקומיים.

ייתכנו שינויים לפי היצע השדה והים

"אלומה"-ביסטרו גלילי
כביש תרשיחא-כפר ורדים
טל. 04-9574477, 057-4707707
www.aluma.co.il










היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה