מפגש ייננים ויינות לבנים

יינות לבנים מכסים קשת רחבה של צבעים, טעמים וארומות, מכמעט שקוף עד לנחושתי. יבשים, מעט מתקתקים, חצי יבשים, חצי מתוקים, עד מתוקים במיוחד. גם קשת הטעמים של יינות לבנים רחבה בהרבה מזו של יינות אדומים

לכבוד חג השבועות התכנסנו (שוב) 17 ייננים לערב שכולו יינות לבנים. טעמנו 17 יינות, והמסקנה הבולטת ביותר מערב זה היא שוב, שקיים עניין רב יותר ושוני רב יותר ביינות לבנים מאשר באלה האדומים.

יינות לבנים מכסים קשת רחבה של צבעים, טעמים וארומות, מכמעט שקוף עד לנחושתי. יבשים, מעט מתקתקים, חצי יבשים, חצי מתוקים, עד מתוקים במיוחד.
גם קשת הטעמים של יינות לבנים רחבה בהרבה מזו של יינות אדומים, הן בצעירותם והן במהלך ההתיישנות, דבר המשפיע באופן ישיר על יכולתם של היינות הלבנים להשתדך למגוון רב יותר של מאכלים.

מפרחוני למתובל, פירות הדר, גרגרים, פרי עץ, פירות טרופיים, פירות יבשים, פירות מבושלים, אגוזים, קרמל, דבש, עץ, אדמתיים, פלפליים, שמריים, לאקטיים, מה שרק תרצו – הכל שם, ביינות הלבנים. כנ"ל בנוגע למרקמים ומשקלי היין על החך – ממשקל קל כמים, עד משקל שמנתי כמעט. כנ"ל בנוגע למורכבות היינות וליכולתם להתיישן למשך עשורים רבים.

ערב אחד, 17 יינות, ולא היה אחד שדמה למשנהו. כל יין בעל אישיות משלו, מאפיינים משלו. בקשת רחבה ועמוקה. היה מרתק ומהנה.
שתינו שני ריזלינג מתיישנים, גאבי אחד, בלנד ישראלי של שרדונה וקולומבאר, שני שרדונה ישראליים, שסאן מונרשה, מרסו, פסאק לאוניאן, שבלי פרימייר קרו, מאס דהרפאלה (מימין) וענת, ג'יאקונדה דומס גסק בן 11 שנים, שרדונה ישראלי בן 10 שנים, ווברה בן 16 שנים, פואי פומה בן שש שנים, בלנד ישראלי של שרדונה וויונייה, אלבריניו פורטוגלי, סוביניון בלאן ישראלי, וסמיון ישראלי.

השתתפו בערב (לפי סדר א' ב'): אבי פלדשטיין – סגל, אורי חץ – שאטו גולן, איתי וניליה – יקבי וניליה (J), איתי להט – יינן יועץ ליקבים רבים, אסף מרגלית – מרגלית, גבי סדן – כרם שבו, גולן פלאם – יקב פלאם, יותם שרון – יקבי ברקן, יעקב אוריה – אסיף, מעיין קושינסקי – יקב מרגלית, נעמה סורקין – דלתון, עידו לוינסון – רקנטי, ערן גולדווסר – יתיר, ערן פיק – צרעה, קובי ארביב – רקנטי, והמארחות – ענת סלע ורפאלה רונן מג'יאקונדה.
היה צפוף, אך נעים, מרתק ומהנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר