fbpx

מפרום טריפוליטאי

מצרכים לכ- 12 יחידות:4 תפו"א גדולים1/2 קילו בשר בקר טחון1 בצל לבן קצוץ דק1 כף רסק עגבניות1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה3 ביצה2 כפות פרורי לחםפפריקה מתוקהבהרתמלחפלפלשמן לטיגון עמוקכ- 3  כפות קמח לבן1 כף רסק עגבניותמצרכים להכנת הרוטב:6 שיני שום פרוסות3 כפות רסק עגבניות1 כפית פפריקה מתוקה1 כפית בהרתמלח פלפל ומים לפי הצורךאופן הכנת הרוטב:בסיר קטן עם מעט שמן לטגן את פרוסות השום (בזהירות לא לשרוף).להוסיף את הרסק והתבלינים.לערבב ולהוסיף כ-2 כוסות מים.להגיע לרתיחה ולהוריד מהאש.אופן הכנת המפרום: מחממים תנור ל- 190 מעלות.קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.עושים חתך לאורך כל פרוסה כמעט עד הסוף ומשרים את הפרוסות בקערה עם מים ומלח כ-20 דקות.בקערה מניחים את הבשר, בצל קצוץ, פטרוזיליה, 1 ביצה, פרורי לחם, ותבלינים.מערבבים היטב.ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר.מחממים שמן בסיר בינוני לטיגון עמוק.מכינים שני כלים: אחד עם קמח, שני עם 2 ביצים וכף רסק עגבניות.מקמחים את הממולאים, מנערים משאריות, טובלים בתערובת הביציםומניחים בתוך השמן הרותח בזהירות. חוזרים על הפעולה עם כולם.מסדרים את הממולאים המטוגנים בתוך תבנית לאפייה. יוצקים עליהם את הרוטב ואופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שתפו"א רכיםפייסבוק: שף פרטי לפי שעה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים לכ- 12 יחידות:
4 תפו"א גדולים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל לבן קצוץ דק
1 כף רסק עגבניות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 ביצה
2 כפות פרורי לחם
פפריקה מתוקה
בהרת
מלח
פלפל
שמן לטיגון עמוק
כ- 3  כפות קמח לבן
1 כף רסק עגבניות

מצרכים להכנת הרוטב:
6 שיני שום פרוסות
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרת
מלח פלפל ומים לפי הצורך

אופן הכנת הרוטב:
בסיר קטן עם מעט שמן לטגן את פרוסות השום (בזהירות לא לשרוף).
להוסיף את הרסק והתבלינים.
לערבב ולהוסיף כ-2 כוסות מים.
להגיע לרתיחה ולהוריד מהאש.

אופן הכנת המפרום:
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
עושים חתך לאורך כל פרוסה כמעט עד הסוף ומשרים את הפרוסות בקערה עם מים ומלח כ-20 דקות.
בקערה מניחים את הבשר, בצל קצוץ, פטרוזיליה, 1 ביצה, פרורי לחם, ותבלינים.
מערבבים היטב.
ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר.
מחממים שמן בסיר בינוני לטיגון עמוק.
מכינים שני כלים: אחד עם קמח, שני עם 2 ביצים וכף רסק עגבניות.
מקמחים את הממולאים, מנערים משאריות, טובלים בתערובת הביצים
ומניחים בתוך השמן הרותח בזהירות.
חוזרים על הפעולה עם כולם.
מסדרים את הממולאים המטוגנים בתוך תבנית לאפייה.
 יוצקים עליהם את הרוטב ואופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שתפו"א רכים

פייסבוק: שף פרטי לפי שעה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר